Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Xiaomi har plassert fingersensoren under skjermen. (Ill.: Xiaomi)

Xiaomis nye flaggskipmobil er kanskje den første som har dette

Flytter fingersensoren under glasset.

Kinesiske Xiaomi har de seneste årene blitt en større aktør utenfor hjemlandet og produktene de lager har generelt sett god kritikk.

Fingersensor basert på ultralyd
Mi 5 – som vår anmelder var svært begeistret for tidligere i sommer – får nå en oppfølger i form av Mi 5s. Den største nyheten i denne nykommeren er at fremsiden består helt og holdent av ett stykke glass. Det ryktes også at iPhone 8 blir liknende.

Xiaomi har nemlig flyttet fingersensoren under glasset og den er nå basert på ultralyd. Toppsjef Lei Jun forteller at selskapet har jobbet med denne teknologien siden oktober 2014 og det var opprinnelig planlagt at Mi 5 ville ha en tilsvarende fingersensor.

Nå er de ikke lenger avhengige av å kutte et hull i glasset for å gjøre plass til en fingersensor, noe som ifølge selskapet gjør produksjonen rimeligere samtidig som enheten blir mer holdbar. Fingersensorer basert på ultralyd er også mer nøyaktige, hevdes det.

Les også: Xiaomi Note 2 kan få monsterspesifikasjoner.

Bytter ut glass med metall
Mi 5s’ bakside består i metall fremfor glass slik som på forgjengeren – den var attpåtil svært glatt så det er godt å se at de gjør endringer der.

Av andre spesifikasjoner har Xiaomi Mi 5s en 5,15-tommers full-HD-skjerm, Snapdragon 821, 64/128 GB UFS 2.0-lagring, 3/4 GB minne og et batteri på 3200 mAh. På kamerafronten befinner det seg en sensor levert av Sony på 12 megapiksler med en blenderåpning på f/2.0.

Xiaomi Mi 5s blir tilgjengelig i flere forskjellige farger.
Xiaomi Mi 5s blir tilgjengelig i flere forskjellige farger. (Ill.: Xiaomi)

Mobilen kommer også i en Plus-variant med en 5,7-tommers skjerm, en litt raskere Snapdragon 821-prosessor og batteri på 3800 mAh.

I Kina kan Xiaomi Mi 5s forhåndsbestilles denne måneden. Det er uvisst når den blir tilgjengelig her til lands.

Les også: Xiaomis første bærbare PC er en blanding mellom Surface Book og MacBook Air.

 

Kilde:
Engadget

Stikkord: xiaomi