Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Til venstre i bildet kan du se Teslaen kjøre gjennom døren.

Tesla braste inn i treningssenter – føreren skylder på bilen

– Det er førerens feil, hevder Tesla.

I løpet av de siste månedene har det dukket opp flere tilfeller av Autopilot-relaterte ulykker.

Hevder det var bilen som akselererte av seg selv
Denne gang er det en Tesla Model S som kjørte inn i inngangspartiet på et treningssenter i Florida. Som du kan se i GIF-animasjonen under kjører bilen sakte mot parkeringsplassen før den plutselig akselererer og braser inn gjennom døren.

På et Tesla-forum skriver eieren av bilen følgende:

«Jeg har eid flere Tesla Model S og eier for tiden én P85D og én P90D. Nylig opplevde min kone en nesten alvorlig ulykke da hun parkerte sakte foran treningssenteret. Plutselig akselererte bilen i et høyt tempo og kunne fort ha drept personer på treningssenteret», og legger til at han er skuffet over måten Tesla har håndtert det på.

«Jeg er overrasket og ganske skuffet over hvordan Tesla har håndtert dette og hvor uvillige de er til i det hele tatt å snakke med meg om det. Selvsagt skyldte de på føreren med en gang og hevder at deres datamaskiner gav det svaret.»

Plutselig akselererer bilen i et høyt tempo.
Plutselig akselererer bilen i et høyt tempo.

Tesla skylder på føreren
Til Electrek forteller en talsperson fra Tesla at «Tesla-biler akselererer ikke uten at føreren instruerer dem til å gjøre det»:

«Ved hvert tilfelle hvor vi har mottatt klage fra kundene om dette, bekrefter kjøretøyets diagnostikklogger at akselerasjonen var et resultat at føreren presser ned pedalen.»

Ifølge National Highway Safe Administration er det at føreren tar feil mellom gasspedal og brem skyld i rundt 16 000 krasjer i USA hvert eneste år.

 

Kilde:
Electrek

Stikkord: Bil, samferdsel, tesla