Hopp til navigasjon Hopp til innhold

En av Googles selvkjørende biler involvert i alvorlig uhell

Også denne gangen ligger skylden hos den menneskelige føreren av den andre bilen.

Oppdatert kl 17:17, ordet «ulykke» er byttet ut med «uhell» siden det ikke var noen personskader eller dødsfall i denne hendelsen.

En selvkjørende bil fra Google fikk et ublidt møte med en varebil som kjørte på rødt lys.

Mest alvorlige uhell, så langt
De selvkjørende bilene fra Google har ikke vært helt fremmed for uhell, men har som regel ikke selv vært å klandre. Det har heller ikke vært snakk om ulykker eller uhell i høy fart, før nå.

Det var i et veikryss i Mountain View, California, at en varebil, eller rettere sagt føreren av bilen, valgte å kjøre på rødt lys og endte dermed med å kjøre inn i siden på den selvkjørende Lexusen fra Google.

Dette uhellet er dermed en av de mest alvorlige som kjøretøyene fra Google har vært involvert i.

Ingen ble skadet
Ingen skal ha blitt skadet, og i følge 9to5Google så ble også alle airbagger utløst. Vitner på stedet skal ha uttalt at hendelsen fra deres ståsted så ut til å være varebilens skyld.

I en uttalelse sier Google at kjøretøyet deres var på vei nordover på Phyllis Ave. i Mountain View når varebilen som kjørte i vestgående retning på El Camino Real kjørte på et rødt lys og kolliderte med høyre side av Googles selvkjørende bil.

Høyresiden av Lexusen er svært skadet etter ulykken. I bakgrunnen kan vi se varebilen som var skyld i ulykken. (Ill: Twitter @grommet)
Høyresiden av Lexusen er svært skadet etter ulykken. I bakgrunnen kan vi se varebilen som var skyld i ulykken. (Ill: Twitter @grommet)

Ifølge Google hadde de grønt lys i minst seks sekunder før Lexusen kjørte inn i krysset.

Vi har også sett eksempler på at hjelpesystemer i biler gjør føreren mindre oppmerksom, som i dette tilfellet med en Tesla.

Det er derfor vi gjør dette
Videre skriver Google til 9to5Google at tusenvis av ulykker skjer daglig og at kjøring på rødt lys står for hoveddelen av slike hendelser i urbane områder.

Google legger til at  «menneskelige feil spiller en rolle i 94 prosent av disse ulykkene, og det er derfor vi utvikler fullstendig selvkjørende biler for å gjøre veiene våre tryggere».

Kilde:
9to5Google

 

 

Stikkord: Google, Lexus, samferdsel