Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Videotallene for Facebook er kanskje ikke så imponerende allikevel. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Facebook innrømmer at videotallene er fabrikkerte

60–80 prosent høyere enn faktiske tall.

Facebook som er verdens største sosiale nettverk med 1,65 milliarder brukere, har i lang tid skrytt av gode videotall.

Lavere enn rapportert
Etter flere påstander om at Facebook trikser med tallene ved blant annet at videoene spilles av automatisk i strømmen og at videoer brukerne bare ruller forbi, blir talt med, innrømmer selskapet feilaktig rapportering.

Dette skal ikke påvirke summen annonsørene betaler, og et annonsebyrå forteller at Facebook har informert dem om at tallet de har rapportert for gjennomsnittlig visning av videoer er 60–80 prosent høyere enn reelle tall.

Les også: Facebook betaler kjendisene for å bruke «Live».

Gjør endringer
«Vi har tidligere definert Average Duration of Video Viewed som ‘total tid brukt på videoer delt på antallet personer som har spilt av videoen’. Men ved en feil har vi kalkulert Average Duration of Video Viewed som ‘total tid brukt på videoer delt på *kun* antallet personer som har sett videoen i tre eller flere sekunder», forklarer Facebook.

Den sosiale giganten introduserer to nye målinger som de mener at vil løse problemet: Video Average Watch Time og Video Percentage Watched.

 

Kilder:
Bloomberg,
Neowin

Stikkord: facebook, video