Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Amazon Echo har fått god kritikk og det ikke uten grunn. Kommer Apple for sent til dette markedet? (Ill.: ITavisen)

– Apple har allerede laget en prototype av det nye produktet

Tar opp kampen mot Amazon Echo med kamera-gjenkjenning?

Bloomberg hevder Apple har kommet ganske så langt med sin Echo-konkurrent.

Kamera-variant?
Men det som skiller den fra Amazon Echo (som vi bruker nesten daglig og er veldig fornøyde med: den har ingen problemer med å skjønne oss, selv på avstand) er at den visstnok har et innebygget kamera som kjenner igjen personene i rommet og på den måten setter opp rommet eller spiller musikken personen liker mest.

Vi ser på det som sannsynlig at Amazon pønsker på det samme.

Selskapet har dog ikke kommet så langt at det er garantert at produktet kommer i butikk. Apple testet også ut stemmestyring på Apple TV, men kastet senere planene, og implementerte stemmestyringen i fjernkontrollen i stedet.

Oppkjøp gir hint
Det som ytterligere styrker ryktene er det faktum at Apple har kjøpt to mindre selskap som er eksperter på ansikts-gjenkjenning: Faceshift og Emotient, men dette kan jo like godt være teknologi som blir å finne i iPhone 8 eller 9.

Apples mål er dessuten at Siri skal styre hele OS-et uten at man må åpne en app eller hente aktivere henne. Eksempler på dette er å be iPhone laste en nettside og deretter dele den med en venn uten å laste Siri-grensesnittet.

Amazon har kommet langt på kort tid
Mens Apple prøver å finne ut av dette, har Amazon allerede lansert Echo Dot som forlenger rekkevidden til Echo for en billigere penge enn å kjøpe to Echo-enheter.

Dessuten har de Tap, en rimeligere variant som krever at man trykker for å aktivere stemmestyring.

 

Kilde:
Bloomberg

Stikkord: amazon, Apple