Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det er opp til Linux-produsentene å støtte RAID på SSD, forklarer Lenovo. (Ill.: Lenovo)

Microsoft avviser sammensvergelse for å blokkere Linux

– Påstandene er unøyaktige.

«På Reddit melder flere brukere at det ikke er mulig å installere Linux på enkelte Signature-maskiner fra Lenovo. Rettere bestemt Yoga 710 og Yoga 900,» meldte vi tidligere i dag.

Nå avkrefter Microsoft påstandene.

Dette sier Microsoft
Det stemmer nemlig ikke, ifølge Microsoft, at Lenovo og Microsoft prøver å stoppe Linux – årsaken er visstnok maskinvareoppsettet på Signature-maskinene.

Microsoft forklarer:

«Lenovo tok nylig i bruk RAID på SSD i visse produktkonfigurasjoner. Dette krever ytterligere oppsett for å støtte alle systemfunksjoner. Mer informasjon finner du på deres støtteside.

Nylige påstander om installering av programvare og problemstillinger knyttet til Microsoft Signature er unøyaktige.»

Dette sier Lenovo
«For å forbedre system-ytelsen er Lenovo industriledende med RAID på SSD i visse produktkonfigurasjoner.

Lenovo blokkerer ikke med vilje kunder som bruker andre OS på sine enheter – vi er fullt forpliktet til å gi Linux-sertifiseringer og installasjonsveiledning på et bredt spekter av produkter.

Ikke-støttede modeller må ha støtte fra Linux-OS-leverandører slik at det kan lanseres nye kjerner og drivere som støtter funksjoner som RAID på SSD.

La meg understreke:

Yoga 900 er utviklet for Windows 10 og er ikke på Lenovos Linux-støtte-liste. Som nevnt har Lenovo en omfattende liste over Linux støtte og /eller sertifiserte produkter.»

 

Kilde:
Neowin

Stikkord: linux, Microsoft, windows