Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Flere brukere beskylder Lenovo for å blokkere installasjon av Linux. (Ill.: Lenovo)

Kundene raser – Hevder Microsoft og Lenovo blokkerer for Linux

Lenovo benekter at det blir gjort med vilje.

Microsoft har i lengre tid tilbudt såkalte Signature Edition-versjon av PC-er som blir levert med en ren installasjon av nyeste Windows uten «gjøkeprogram» som Språkrådet så fint kaller det. Slike PC-er er også blitt tilgjengelig i Norge.

Hevder Linux blokkeres i Signature Edition
På Reddit melder flere brukere at det ikke er mulig å installere Linux på enkelte Signature-maskiner fra Lenovo. Rettere bestemt Yoga 710 og Yoga 900.

Nå rapporteres det om at forumtråder om dette emnet på Lenovos støtteforum stenges og ifølge en Lenovo Product Expert låses PC-ene «etter avtale med Microsoft». At disse PC-ene kan være blokkert mot ikke-Windows får brukerne til å rase.

– Blokkeres ikke med vilje
Men det er uvisst om det er slik det henger sammen. Til ZDNet forteller Lenovo at de ikke blokkerer brukerne fra å installere andre operativsystemer med overlegg, men at de har implementert RAID i SSD-en, som ikke støttes av Linux, i en rekke modeller.

Det er ikke alle som kjøper historien til Lenovo og det hevdes blant annet at selskapet har skjult valget for bytte fra RAID til ACHI i BIOS-en – dette ville muliggjort en Linux-installasjon.

 

Kilder:
ZDNet,
Reddit

Stikkord: lenovo, linux, Microsoft