Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Liten tvil om hva som er målet for Scorpio: ekte 4K, men vi tipper vi må nøye oss med 30 bilder i sekundet. (Ill.: Microsoft)

Microsoft: – Playstation 4 Pro er ikke kraftig nok til ekte 4K

Spill: Hva gjør Sony neste år?

Først var Playstation kraftigst av de to konkurrentene, men det blir ikke lenger realiteten når Microsoft lanserer Xbox Scorpio.

Drar fra Sony
Det er allerede kjent at PS4 Pro ikke er kraftig nok til å spille ekte 4K, det avslørte utviklere når Sony presenterte sin kraftigste konsoll som lanseres i november (og blir trolig en god del dyrere enn Pro). Det blir snakk om oppskalering.

Microsoft har en kraftigere konsoll i Scorpio (som ikke kommer før sent neste år), for PS4 Pro takler å kværne unna 4,2 teraflops, mens Microsofts kommende monster klarer 6.

Snakker ut om Sony
Nå går Microsofts Albert Penello ut og skryter av valget de har gjort. Han poengterer at innmaten til Pro ikke er kraftig nok for ekte 4K-opplevelser:

«Jeg vet at 4,2 teraflops ikke er nok for ekte 4K. Jeg føler at vi sikter litt høyere med vårt produkt».

Artikkelen fortsetter under bildet.

Project Scorpio blir den kraftigste konsollen noensinne når den lanseres vinteren 2017. Hva er Sonys planer for å slå den?
Project Scorpio blir den kraftigste konsollen noensinne når den lanseres vinteren 2017. Hva er Sonys planer for å slå den? (Ill.: Microsoft)

Kraftigere, men vi må vente
«Jeg mener det er mange begrensninger de gir kundene akkurat nå angående 4K. De snakker om checkerboard-rendering, oppskalering og slike ting.

Det er bare en masse med forbehold i markedsføringen av 4K, noe som er interessant fordi når vi tenkte på hvilke spesifikasjoner vi ønsket for Scorpio, så var vi veldig klare på at vi ønsket at utviklerne skulle bruke sine Xbox One-grafikkmotorer og gjengi dem i ekte 4K.

Det er grunnen til at vi endte på 6 teraflop, og årsaken til at vi har den minnebåndbredden vi har, det er derfor vi har de teraflops vi har. Dette fordi det er det vi har hørt fra spillutviklere at er nødvendig for å oppnå ekte 4K.»

Så er det snakk om at kun eldre Xbox One-spill får 4K-støtte, eller også de helt ferske titlene som lanseres neste år? Vi får se.

Oppdatert, 21:11:

Microsoft har tidligere lovt at Xbox Scorpio-spill også skal kjøres i ekte 4K.

 

Kilde:
Arstechnica

Stikkord: playstation, Spill, xbox