Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google endrer litt på lagringen av samtaler i Allo. (Ill.: Google)

Nå kan du laste ned Googles nye meldingstjeneste

Dette må du vite om sikkerheten: appen lagrer samtaler allikevel.

Sikkerhet og personvern var to av ingrediensene da Google under I/O-konferansen i år annonserte lynmeldingsappen «Allo».

Oppdatert, 22:22:

Nå er Google Allo lansert.

Alle vil være tilgjengelig for alle iOS-brukere innen de neste 36 timene (iOS tar noen ganger litt ettersom det er en prosess utenfor Google’s kontroll).

Lagrer vanlige samtaler
Blant annet har appen støtte for ende-til-ende-kryptering og inkognitomodus, og selskapet fortalte at lagringen av samtaler kun var midlertidig og uidentifiserbar, og ikke på «ubestemt tid».

I dag rulles appen ut til brukerne, men det er med visse endringer til funksjonene over. Versjonen som ruller ut i dag vil lagre alle samtalene, som ikke i inkognitomodus, som standard. Det er i sterk kontrast til det som opprinnelig ble annonsert.

Slik fungerer Allo:

Prioriterer ytelsen
Det innebærer at Google har tilgang til hele samtalehistorikken helt til brukeren sletter meldingene manuelt. Dog kan man unngå dette ved å bruke inkognitomodus som fortsatt har ende-til-ende-kryptering.

Google forklarer endringen med at dette er nødvendig for å forbedre den smarte svarfunksjonen, basert på maskinlæring, som er implementert i «Allo».

Slik fungerer Google Assistant i Allo.
Slik fungerer Google Assistant i Allo.

The Verge skriver at Allo-gruppen, etter testing av funksjonen, kom frem til at det var verdt å prioritere ytelsen til teknologien fremfor personvernfordelene.

 

Kilder:
The Verge
Google

Stikkord: allo, Google