Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slutt å drepe apper manuelt, det gjør batterilevetiden dårligere. Hører du?! (Ill.: ITavisen)

Er du en av de som går i denne iPhone-flausa i håp om bedre batterilevetid?

Slutt å lukke apper!

Du har helt sikkert en venn som (ikke leser ITavisen), og av den grunn tror at det er smart å lukke apper i iOS som ikke er i bruk.

Vit dette
Feil. Det krever mer batterilevetid og CPU-sykluser å ta kverken på apper som dvaler, dette fordi Apples måte å håndtere multitasking på er litt smartere enn at du trenger å gjøre noe proaktivt for å vedlikeholde ytelse og batterilevetid.

iOS-apper er delt opp i fem forskjellige måter å leve i systemet på:

  • Kjører ikke
  • Inaktive apper
  • Aktive apper
  • Apper som kjører i bakgrunnen
  • Satt på pause

Det er to typer bakgrunnsaktiviteter
De tre første har ingenting med multitasking å gjøre – det er de to siste som er viktige, og det er klare forskjeller på hva de gjør.

Apper som kjører i bakgrunnen har til formål, ofte, å spille av lyd eller andre ting som krever at den er aktiv selv om du gjør andre ting på en iPhone eller iPad.

Apple er strenge på hva de tillater for å maksimere ytelse og batterilevetid.

Det er en grunn til at Apple forhåndsgodkjenner
Bortsett fra apper som er kodet feil eller med feil hensikter (tar opp for mange ressurser når de ikke er i bruk, Apple prøver å stoppe slikt, derav en godkjenningsprosess) er det kun lov å spille av lyd, ta opp lyd, oppdatere stedet du er på, VoIP, nedlastiniger, behandling av kritiske data og oppdateringer fra tilbehør som er tilkoblet.

Det er også to typer bakgrunnsmodus: de som holder forbindelsen med OS-et, og de som kun er aktive en kort periode, men de aller fleste apper er av typen som er satt på pause, altså siste punkt i listen.

Slutt med det der, a!
Og her kommer endelig poenget: apper som er satt på pause, eller er i dvale om du vil, stjeler hverken batteri, CPU eller nettverkstid fra systemet.

Om du derimot dreper dem og starter dem opp igjen, da må det CPU-beregninger til samt skriving til RAM og ROM – det forringer batterilevetiden.

Kort og brutalt: Hver gang du forteller OS-et til å gjøre noe bruker den selvsagt ressureser, lar du ting ligge gjør det ingen skade.

Fortell vennen din å slutte å sveipe opp fra multitaskingmenyen!

 

Kilde:
The Syndicate

Stikkord: iphone, Tips