Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Netflix ønsker å få bukt med databegrensningene på Internett. (Ill.: Netflix/Marvel)

Netflix er lei databegrensninger

Nå ønsker selskapet at de blir ulovlige.

Det er kanskje ikke så vanlig for oss som bor i Norge, men i flere land har bredbåndleverandørene satt en begrensning på databruken.

Mener det ødelegger for kundene
Slike begrensninger innebærer at man betaler en viss sum og så har man en begrensning på hvor mange gigabyte man kan laste ned i måneden. Akkurat slik det fungerer med mobildata.

Netflix er ingen stor tilhenger av disse og mener at nedlastningsbegrensingene ødelegger for kundene som ønsker å strømme film og TV. Selskapet ber nå Federal Communications Commision (FCC), et amerikansk føderalt forvaltningsprogram som regulerer telekommunikasjon, om å gjøre disse ulovlige.

Les også: Netflix er positive til frakoblet modus.

Også for mobildata
Ifølge strømmetjenesten ser det ikke ut til at begrensninger på kablet Internett «tjener et legitimt formål» og at det «hindrer husholdninger fra å se så mye Internett-TV som du ønsker». Netflix ønsker også å få bukt med nedlastningsbegrensinger på mobilt bredbånd.

FCC har nylig lagt frem planer om at kabelselskapene lager TV-strømmeapper for abonnentene sine. Dette fungerer fint på linjer uten noen sperre, men verre for kundene som kun kan laste ned en viss mengde gigabyte.

 

Kilder:
The Verge,
FCC

Stikkord: internett, netflix