Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Selv Seth Weintraub, mannen bak 9to5mac, har problemer med å oppgradere til tiern. (Ill.: Seth Weintraub/Twitter)

Apple hevder problemet er rettet – var krise for mange som prøvde å oppdatere til iOS 10

– Min iPhone er ubrukelig!

I dag lanserte Apple iOS 10 til massene, men det ser ut til at visse brukere har større problemer med å WiFi-oppdatere.

Oppdatert, 21:24:

Vi prøvde å installere tiern på en iPhone 6s etter at Apple sa at problemet var rettet. Mulig er det rettet, men trolig kun for de som starter nedlastingen nå, for vi lastet ned oppdateringen før Apples beskjed kom om feilretting, og ble møtt av iTunes-ikonet på mobilen.

Vel inne i iTunes fikk vi beskjed om at enheten kanskje kan fikses med en oppdatering som lastes ned i bakgrunnen. Vi får se.

Vi kan bekrefte at dette løste problemet.

Oppdatert, 21:24:

Apple hevder at WiFi-oppdateringer til iOS 10 nå fungerer som normalt:

Kjip feil
Vi har fått installert helt fint på samtlige enheter som kommer fra utvikler-beta-en, men nå meldes det altså i ITavisens kommentarfelt om større problemer.

ITavisen-leser Thomas Lien forklarer at: ….«min iPad Pro iPhone 6s klarte ikke oppdateringen – får beskjed om å plugge inn kabel med Itunes. Det hjelper heller ikke 🙁».

Berører også iPad
I en ti minutter fersk Reddit-tråd melder Apple-kunde «Nighthawke78» om at begge iPad Pro-modellene og en iPhone 6s Plus heller ikke klarte å installere iOS 10, og at de nå faktisk er ubrukelige.

Også en iPhone SE-eier melder om samme problem.

Laste ned nye iTunes og oppgrader derfra
Felles for brukerne er at det trolig vil fungere å oppdatere med iTunes, men sørg for å laste ned den nyeste versjonen, programvaren ble nemlig oppdater til versjon 12.5.1.

Fra iTunes kan man oppdatere mobilen ved å plugge den inn i maskinen, men du kan støte på problemet med at serverne er overbelastede. Du vil da trolig få denne feilmeldingen.

Stikkord: ios, iphone