Hopp til navigasjon Hopp til innhold
MacBook Air ble lansert i 2008 og den kom uten optisk drev. (Ill.: Apple)

Snurt etter Apples jack-fjerning? Her er fire andre teknologihopp som gjorde brukerne sure

Det er ikke første gang det skjer.

Det har ikke manglet på tilbakemeldinger etter at Apple avduket iPhone 7 forrige uke uten hodetelefonutgang.

Apple er ikke alene
Selskapet er ikke det første som velger å ta drastiske steg for å kvitte seg med eldre teknologi og det er heller ikke første gangen Apple gjør det.

Svenske IDG har listet opp fire andre tilfeller der produsentene gjorde kundene forbannet etter et teknologihopp.

Uten støtte for eldre spill
Mot slutten av 1990 lanserte Nintendo konsollen Super Nintendo, og det ble furore blant flere spillforeldre da de ble kjent med at spill fra NES (Nintendo Entertainment System) ikke kunne spilles på den nye konsollen.

Bakoverkompatibilitet var faktisk et hett tema for også tjue år siden. I fjor høst gjorde Microsoft det mulig å spille et utvalg, som nå er tresifret, Xbox 360-spill på Xbox One.

Googles populære RSS-leser
Som tidligere nevnt er det ikke første gangen at Apple skroter eldre teknologi, og flere kunder raste da selskapet i 2008 slapp sin første MacBook Air uten optisk drev.

Det var en av de første PC-ene som kom uten optisk drev. I dag er det sjeldnere at bærbare PC-er leveres med enten DVD- eller Blu-ray-drev.

Google er et selskap som har mange prosjekter på gang samtidig. Noen lykkes i høy grad, mens andre hører man plutselig mindre og mindre om. RSS-leseren Google Reader var lenge et godt brukt tjeneste og da Google valgte å legge ned tjenesten, ble de møtt med fortvilelse blant brukerne.

Heldigvis for brukerne tok det ikke lang tid før andre og minst like god alternativer var på plass.

Og MacBook Air
Sist ut på IDGs liste finner vi nok en gang et Apple-produkt. Høsten 2012 ble iPhone 5 lansert og Apple introduserte en helt ny kontakt for iOS-enhetene: Lighnting.

Det førte til at flere av kundene med iOS-produkter med 30-stiftskontakten som hadde brukt penger på høyttalersystemer med integrert dokk og liknende produkter, ikke kunne bruke iPhone 5 på samme måte. Fire år senere er problemet nærmest ikke-eksisterende.

Har du eksempler på andre teknologisprang som folket reagerte negativt på?

 

Kilde:
IDG

Stikkord: Apple, Google, nintendo