Problemene med Samsungs nye flaggskip Note 7 gjør at telefonen nå er forbudt å benytte eller lade ombord på de fleste flyvninger.
Problemene med Samsungs nye flaggskip Note 7 gjør at telefonen nå er forbudt å benytte eller lade ombord på de fleste flyvninger.

Annonse


Norske flyselskaper forbyr bruk av Note 7 om bord

Etter at et internt notat ble delt med ITavisen har vi fulgt saken om Note 7 og dets eksploderende batteri-problem.

Flere tilfeller av eksplosjoner
Etter flere rapporter om at Samsungs nye flaggskip Galaxy Note 7 har tatt fyr og eksplodert så har nå luftfartsmyndighetene satt ned foten for bruk av telefonen ombord i fly.

SAS og Norwegian har også gått ut advart sine passasjerer om at bruk av telefonen ombord er forbudt.

Ikke bruk den ombord
I en kommentar til ITavisen sier Norwegians presseansvarlig, Charlotte Holmbergh Jacobsson, at:

Annonse


«Etter anbefaling fra luftfartsmyndigheter och som en försiktighetsåtgärd, kommer Norwegian att be passagerare som har en Samsung Galaxy Note 7 enhet att inte sätta på eller ladda dem ombord. Mobiltelefonen bör inte heller lämnas i det incheckade bagaget».

Dette sier SAS
SAS kommer med samme uttalelse til VG idag:

– Vi velger å følge de amerikanske luftfartsmyndighetenes advarsler mot å bruke Galaxy Note 7 om bord på fly, etter at det har vært rapportert om flere tilfeller der den har tatt fyr og eksplodert, sier pressesjef i SAS, Fredrik Henriksson.

De nye retningslinjene gjelder fra lørdag morgen frem til luftfartsmyndighetene kommer med en ny uttalelse ifølge VG.

Slik ser du om din Note 7 er farlig
Samsung måtte trekke telefonen tilbake og utsette den globale lanseringen av mobilen etter mange rapporter om feil som gjorde at batteriet startet en brann og i noen tilfeller eksploderte.

Nå har også Samsung Australia gått ut med en veiviser til hvordan du kan se om akkurat din Samsung Galaxy Note 7 er en tikkende bombe eller ikke.

Både SAS og Norwegian forbyr altså å bruke eller lade telefonen om bord i flyet, eller å sjekke den inn i håndbagasjen.

 

Kilder:
Norwegian
SAS
VG 

 

Annonse