Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Studie: Xbox Live er bedre enn PlayStation Network

Spill: Microsofts spillnettverk vinner på nesten samtlige punkter.

Microsoft var med på å revolusjonere spill over nett på konsoll da de i november 2002 lanserte Xbox Live til den originale Xbox-konsollen. Sony kom senere med sin variant til PlayStation-plattformen, som i dag går under PlayStation Network og er det desidert største spillnettverket for konsoller.

Uavhengig studie
Ifølge en ny, uavhengig studie er det Microsoft og Xbox Live som trekker det lengste strået i en sammenligning mellom de to konsollnettverkene.

IHS Markit har testet PlayStation Network (PSN) mot Xbox Live på følgende tre områder: pålitelighet, hastighet og total kvalitet.

Studien ble gjennomført i perioden juni–juli 2016 og med de fem mest solgte spillene.

Les også: Microsoft: Xbox Scorpio er åpenbart kraftigere enn PlayStation 4 Pro.

Xbox Live skårer best
I undersøkelsen til IHS Markit var Xbox Live overlegen på pålitelighet og var klar vinner på områdene pålogging til nettverket og spillservere. Det var jevnere i avbruddsfri spilling, men Xbox Live kom også best ut her.

PlayStation Network toppen påliteligheten når det gjelder å finne spillere via søk.

hastighet var Microsofts spillnettverk nok en gang dominerende og spesielt ved opplasting av innhold. PSN var nok en gang på topp i søk etter spillere.

Til sist var det total kvalitet på tjenestene som ble testet. Her var PSN, ikke overraskende, mest pålitelig å finne nye spillere, mens Xbox Live kom ut på topp i innlogging til spillservere, bli med i spillparty og kvalitet på videosnakking.

Stemmer IHS Markits resultater godt med dine egne erfaringer, eller er du av en helt annet oppfatning?

 

Kilde:
Xbox Wire

Stikkord: playstation, Spill, xbox