Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Lader du AirPods i et kvarter holder de tre timer. (Ill.: Apple)

Ting du ikke nødvendigvis må vite om Apples lansering

Hurtiglading for AirPods, nye 3D-funksjoner og Super Mario.

I går gikk høstens store Apple-avduking av stabelen, det kan godt hende det blir flere, der selskapet viste frem nye iPhone 7-modeller og Apple Watch 2.

AirPods
Apple introduserte blant annet nye, trådløse AirPods som tar over for de kablede EarPods – det er i hvert fall planen i lengden. Batteritiden er oppgitt til fem timer, noe som kanskje ikke er altfor imponerende sammenlignet med tilsvarende, men bør være nok til de fleste.

Én ting som ikke Apple fortalte i går er at øreproppene kun trenger å lades i 15 minutter for å holde i tre timer.

Nytt batterideksel
I fjor lanserte Apple et batterideksel til iPhone 6s, som på kort tid ble slaktet og omtalt som «pukkelen» av bloggere.

Batteridekselet kommer også i egen utgave for iPhone 7, dog ser det ikke ut til at 7 Plus får et slikt deksel.

Super Mario er tidseksklusivt
Nintendo har tidligere uttalt at de planlegger å slippe flere av sine spillserier til smarttelefoner og i går ble Super Mario Run annonsert til iOS. Merk at det ikke er snakk om et tradisjonelt Mario-spill, men i stedet er av typen «endless runner»-spill der karakteren beveger seg fremover av seg selv og spilleren må hoppe og dukke unna hindringer.

I tillegg er det snakk om en tidseksklusivitet når Super Mario Run lanseres til iOS i desember. Det kommer også til Android ved en senere anledning.

Bedre 3D Touch
Som ventet gjør også Apple endringer med 3D Touch-teknologien og den vil bli enda tettere integrert med iOS 10. Uten å gå i detalj skriver Apple at man i iOS 10 kan samhandle med Meldinger, Kalender, Mail og andre apper på en dypere måte, takket være et helt ny panel.

Her kan du lese mer om hvordan Apple gjør 3D Touch bedre i iOS 10.

Lik batteritid
Til slutt har vi litt informasjon om Apple Watch 2 som ifølge Apple vil ha batteritid på rundt 18 timer – tilsvarende som den første modellen – og det med GPS inkludert for første gang.

Det er takket være et nytt og større batteri i Watch 2, som igjen har ført til at smartklokken er minimalt tykkere enn forgjengeren.

 

Kilder:
Apple 1, 2, 3,
Wall Street Journal (betalingsmur),
The Verge

Stikkord: 3DTouch, Apple, applewatch