Apple forklarer valgene bak fjerningen av hodetelefonutgangen.
Apple forklarer valgene bak fjerningen av hodetelefonutgangen.

Annonse


Slik forsvarer Apple den største iPhone-endringen

I går annonserte Apple det som har vært spekulert om siden november i fjor: hodetelefonutgaven blir ikke å finne i fremtidige iPhone-modeller.

Fjernet hodetelefonutgangen
Ikke uventet er det blandende følelser blant kundene om dette er en god eller en dårlig avgjørelse, men en ting er sikkert og det er at Apple neppe kommer til å rikke på dette.

Under et intervju med BuzzFeed News forteller Apple-kvartetten Phil Schiller, Greg Joswiak, Dan Riccio og Tim Cook om hvorfor de tok det valget.

Les også: Apple advarer mot å bruke nye iPhone 7 uten deksel.

Annonse


– Lydtilkoblingen er over 100 år. Den siste innovasjonen den hadde var for rundt 50 år siden. Vet du hva det var? De gjorde den mindre. Den har ikke blitt gjort noe med siden. Den er en dinosaur, det er på tide å gå videre, uttalte Joswiak mens Riccio omtaler lydpluggen som «et hull fylt med luft».

– Vi har denne 50 år gamle tilkoblingen – bare et hull fylt med luft – og den bare sitter der og tar opp plass, verdifull plass. Den har holdt oss tilbake fra en rekke ting vi ønsker å gjøre. Den kjempet om plass med kamerateknologi og prosessorer og batteritid. Og helt ærlig, når den finnes en moderne løsning tilgjengelig er det galskap å beholde den, forteller Riccio.

Avfeier DRM-spekulasjoner
Det har tidligere blitt hevdet at årsaken til at Apple ønsket å fjerne hodetelefonutgaven var for å introdusere en ny DRM-plattform. Disse påstandene omtalte Phil Schiller som «ren og skjær paranoid konspirasjonsteori».

– Vi fjerner lydkontakten fordi vi har utviklet en bedre måte å levere lyd på. Det har ingenting med innholdshåndtering eller DRM – det er ren og skjær paranoid konspirasjonsteori, sier han til BuzzFeed.

Hele intervjuet med BuzzFeed, der de også snakker om andre saker, kan du lese her.

 

Kilder:
BuzzFeed,
9ito5Mac

Annonse