Hopp til navigasjon Hopp til innhold
PlayStation 4 Pro lanseres i høst, Xbox Scorpio er over et år unna. (Ill.: Sony)

Microsoft: Xbox Scorpio er åpenbart kraftigere enn PlayStation 4 Pro

Spill: Nå starter konsollkrigen på nytt.

Kort tid etter PlayStation 4 Pro lanseres i høst, Xbox Scorpio er over et år unna., var det Sonys tur til å vise frem PlayStation 4 Pro og Slim.

Svarer Sony-lanseringen
Etter å ha vært ryktet i lang tid og senere blitt bekrefter før E3-messen i juni, ble omsider PlayStation 4 Pro offisielt avduket.

Microsoft har tidligere uttalt at Xbox Scorpio vil bli den kraftigste spillkonsollen når den lanseres neste høst, og ingenting ser ut til å endres etter annonseringen til Sony.

– Vi føler det er viktig å levere en opplevelse som viser gapet i ytelsen mellom PS4 Pro og Xbox Scorpio til en pris som er fornuftig for konsollspillerne, fortalte Albert Ponello, senior director of product management i Microsoft, til Polygon kort tid etter Sony-showet.

– Åpenbar ytelsesforskjell
Flere Xbox-ansatte var tidlig ute med å kommentere mangelen på støtte for 4K Ultra HD Blu-ray-drev (UHD) i PlayStation 4 Pro. Penello forteller til Polygon at Scorpio vil ha UHD, men en talsperson fra selskapet klargjorde det med at det er «intensjonen deres» å inkludere det.

Sony gikk ikke ut med maskinvarespesifikasjoner under gårsdagens annonsering, men i en pressemelding kommer det frem at Pro-ens GPU vil kunne yte 4,2 teraflops,

Det betyr at Xbox Scorpio vil være rundt 43 prosent kraftigere. Microsoft har tidligere uttalt at den kommende konsollen vil yte 6 teraflops.

– Ytelsesforskjellen blir tydelig, sa Panello til Polygon.

Dog blir ventetiden betydelig lengre på Scorpio som ikke kommer før neste år. PlayStation 4 Pro lanseres allerede i november.

 

Kilde:
Polygon

Stikkord: playstation, Spill, xbox