Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Advokaten som fant Apple-varemerkene forklarer hvordan han gikk frem. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

– Slik fant jeg Apples hemmelige merkevarer

Advokat avslører fremgangsmåten.

Som år som i fjor har det meste av Apples iPhone-annonsering tilsynelatende blitt lekket før selve avdukingen.

Storlekkasje
I natt norsk tid dukket det opp en omfattende lekkasje som ble avslørt gjennom en bunke av varemerkesøknader fra Apple. Og det interessante her er at det er mange ting som ingen (utenfor Apple) tidligere har hørt om som Iris Engine, Smart Button og Control Strip.

Bak lekkasjen står varemerkeadvokaten Brian Conroy som først ikke ønsket å avsløre hvordan han fant varemerkene, men til The Verge forklarer han litt om prosessen.

Betalte en person for å søke
– Det fungerer slik at et stort antall land har signert Madridprotokollen, og hva slags avtaler som regulerer varemerke, men ikke alle har underskrevet traktatene for søkbare databaser på nett, sier advokaten til The Verge.

Madridprotokollen: En internasjonal avtale som gjør det enklere å søke internasjonal varemerkeregistrering i flere land samtidig. (Patentstyret)

Conroy forklarer at man må nødt til å befinne seg i landet der søknaden ble registrert og møte opp på patentkontoret og gjøre et søk i deres systemer. Og det var det han mer eller mindre gjorte. Det vil si han betalte noe til å gjøre det for ham.

– Så det jeg gjorde var å søke gjennom alle tidligere søknader om varemerker og patenter og alle dekknavn og alt dette og satt det sammen til en type nettverk over hva Apple tidligere har gjort, og jeg fant ut hvor de hadde registrert disse søknadene. Så jeg hyret en lokal agent som fysisk kunne gå inn i det lokale patentkontoret og søke manuelt. Jeg betalte ham og deretter sendte han meg resultatene, forklarer han til The Verge.

Brukte ikke dekknavn
Ifølge advokaten kom samtlige søknader fra samme land og på alle stod det Apple, så det var ikke snakk om bruk av dekknavn eller liknende som ofte brukes. Som for eksempel med «AirPods».

– Ettersom ingen har gjort dette før, tror jeg kanskje Apple følte seg sikre. Så de registrerte alle disse søknadene i deres eget navn i det landet. Det er ikke et dekkselskap der i det hele tatt, sier han til Verge.

Hele intervjuet med advokaten kan du lese på The Verge.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: Apple, iphone