Hopp til navigasjon Hopp til innhold
OpenOffice sliter med å rekruttere bidragsytere til prosjektet. (Ill.: Apache)

For få frivillige kan bety kroken på døra for OpenOffice

Oracles utfordrer til Microsoft Office har hatt en vanskelig reise etter at prosjektet ble donert til Apache.

Med kun seks aktive utviklere sliter de blant annet med å tette sikkerhetshull i tide.

Ting tar tid
Et alvorlig sikkerhetshull som ble funnet i Juli tok en måned å tette, men siste stabile versjon ble publisert i oktober 2015. Siden 2013 har det kun være tre større oppdateringer til pakken.

I perioden hvor OpenOffice jobbet med å tette sikkerhetshullet gikk teamet bak ut og sa at brukere burde bytte til Microsoft Office eller LibreOffice i mellomtiden.

Historisk programvare
OpenOffice stammer fra StarOffice som ble kjøpt opp av Sun i 1999. Programvaren ble deretter gjort om til åpen kildekode og lansert under navnet OpenOffice i 2002.

I 2011 så valgte Oracle, som i mellomtiden hadde kjøpt opp Sun Microsystems, å stenge ned prosjektet og donere det i sin helhet til Apache Software Foundation.

Det var angivelig på dette tidspunktet at brorparten av utviklerbasen til OpenOffice valgte å gå over til LibreOffice istedet. LibreOffice er også åpen kildekode og basert på en forgreining av OpenOffice.

Det var uansett etter overgangen til å bli Apache OpenOffice at aktiviteten i prosjektet gikk dramatisk ned.

På tide å pensjonere seg
Det er Neowin som melder at en melding fra Dennis Hammilton, leder for prosjektet, ble sendt ut på mailinglisten med hans tanker om at å pensjonere prosjektet var en mulighet.

Som grunner for dette oppgav han blant annet at teamet nå består av seks frivillige utviklere og at de kan komme til kort når det gjelder å fjerne sikkerhetsfeil i programvaren.

Fortsatt håp
Noen mener fortsatt at det kan være et snev av håp for OpenOffice, noen av bidragsyterne til prosjektet har uttalt at en stengning av prosjektet kan være prematurt og at det fortsatt er mulig å trekke flere utviklere og bidragsytere til prosjektet.

Selv om LibreOffice er betraktet til å være den bedre av de to så hadde OpenOffice over 29 millioner nedlastninger i fjor.

Kilde:
Neowin

Stikkord: apache, Microsoft, opensource, oracle