Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lindsay Lohan saksøkte skaperne bak GTA V, saken avvist

Spill: Det tok nesten to år, men nå er saken over.

Om et par uker er det nøyaktig tre år siden GTA V ble lansert, det var et år senere at Lohan gikk til sak mot Rockstar Games.

Brukte hennes «likhet»
Lohan, som er kjent for roller i filmer som «Mean Girls» og «Freaky Friday» hyret et team av advokater for å gå etter Rockstar og moderselskapet Take Two Interactive.

Lohan mente at Rockstar i Grand Theft Auto V hadde brukt hennes «likhet» uten tillatelse. Spesielt når det gjaldt karakteren Lacey Jonas som Lohan og hennes advokater mente var en utvilsom referanse til flere spesifikke hendelser i hennes liv.

To forskjellige karakterer
Men i tillegg gikk de etter fremstillingen av blondinen i bikini som gikk igjen i mye av markedsføringsmaterialet til spillet, men ikke var en karakter i selve spillet.

Søksmålet gikk på at fremstillingen av denne karakteren i spillet inkluderte Lohans image, likhet, klær, antrekk, hatter, hårstil, solbriller og diverse antrekk fra Lohans egen kleslinje.

Slo tilbake
Lohan saksøkte Rockstar i 2014, og i slutten av det året gikk de til motsøksmål og hevdet at Lohan hadde gått til et grunnløst søksmål kun for publisiteten.

Og i mars i år begjærte Rockstars advokater saken avvist, men uten hell.

Tok over to år
Det er først nå, over to år senere at saken er over. Det skjedde etter at anke-domstolen i New York omgjorde kjennelsen fra dommeren i Manhattan.

Retten sier i sin dom at «spillets unike historie, karakterer, dialog og miljø kombinert med spillerens muligheten til å velge hvordan man går videre i spillet gjør det [fremstillingen av Lohan, journ.anm] til fiksjon og satire».

Og når det gjelder bildene brukt på DVD’er, plakater og annet PR-materiale så mente retten at bildene ikke er av Lohan, men av avataren fra spillet som Lohan hevder at er en representasjon av henne.

Saksdokumenter kan du lese på Scribd

Kilde:
Neowin

Stikkord: GTAV, Spill