Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Kun iPhone 7 Plus får et ekstra avansert kamerasystem i år med to-linse-system for optisk zoom. (Ill.: ITavisen)

Dette er alt du må vite om iPhone 7 og 7 Plus: 2,4GHz A10-brikke, mer RAM, 12MP-kamera – vanntett

Rykende ferske og troverdige rykter få dager før lanseringen.

Ifølge analytikerne hos KGI, som ofte har mer rett enn andre hva gjelder Apple-rykter, utstyres iPhone 7 Plus med en 2,4GHz-CPU og helt nye kameraer.

Optisk zoom i mobilkamera
Helt nye kameraer har vi hørt rykter om i mange måneder, med et helt nytt linsesystem som trolig vil kunne endre fokus etter et bilde er tatt – GHz-ryktet er dog helt ferskt i forkant av Apples pressekonferanse onsdag neste uke.

KGI har trua på optisk zoom, så det er ikke sikkert det er fokus som blir… i fokus.

Mye kjappere
2,4GHz er et heftig byks fra 6s og 6s Plus som har 1,85GHz å rutte med, så den nye blir altså 550 Mhz kjappere. iPhone 6 hadde en 1,4GHz CPU, så dagens økning er noe høyere enn fra 6 til 6s.

Hva angår fargevalgene dyttes «space grey» ut – i stedet kan man velge mellom «dark black» og en glossy «piano black»-farge.

Dropper endelig 16GB, men 64GB forsvinner også
Hva angår lagringsplass dropper visstnok Apple 16 og 64GB-modellene, og skal i stedet tilby en 256GB-modell sammen med 32 og 128GB-modellene.

Plus-modellen får dessuten 1GB mer RAM (3GB totalt – iPhone 7: 2GB RAM). Dette må den større 5,5 tommeren ha for å ta hånd om de avanserte kamera-funksjonene som er eksklusivt for den største modellen.

Dette følger med
Med i begge eskene følger det med nye Lightning EarPods og en Lightning til 3,5mm-adapter. Takket være fjerningen av lydutgangen, har Apple mer plass til et mer avanstert 3D Touch-system skal vi tro KGI.

På utsiden vil det se ut som mobilen har en ekstra høyttaler. Det har den ikke, men Apple har planer om å integrere en ny DAC for kraftigere lyd.

Jo, også er visstnok sensorsystemer i front oppgradert med et nytt lasersystem som visstnok legger til støtte for luft-gester, men dette har vi ikke hørt om tidligere, ei har det lekket noe fra iOS 10, så dette ser vi på som mer tvilsomt.

 

Kilde:
9to5mac

Stikkord: Apple, iphone, iphone7