Hopp til navigasjon Hopp til innhold
De som har mest å tjene på en vellykket innføring av kunstig intelligens samler seg for å sikre vår kollektive fremtid. (Ill.: Hemdale Film Inc)

Verdens største teknologiselskaper jobber for å regulere AI

Vil unngå en fremtid der kunstig intelligens kommer til å skade oss.

AI, eller kunstig intelligens, kan bli vår redning eller undergang, fem av de største teknologiselskapene i verden slår sine hoder sammen for å finne ut hvordan vi unngår sistnevnte.

De fem store
Facebook, Alphabet, Amazon, Microsoft og IBM har hatt møter for å diskutere vår felles teknologiske fremtid.

Det generelle målet for den løst sammensatte gruppen, som forøvrig, ikke har noe uttalt agenda eller kredo skal være å diskutere fremskrittene innen AI og finne måte å regulere enda mer avanserte systemer i fremtiden.

Alle disse selskapene har selv store interesser i feltet kunstig intelligens, Microsoft med flere har erkjent at AI er den viktige teknologien i vår tid.

Skal redde oss fra onde maskiner
Dette gjøres for å sørge for at Kunstig Intelligens i fremtiden kommer til å komme oss til gode og ikke til skade. Gruppen kommer skal bli offisiell i midten av september, og det er forventet at den kommer til å vokse i mellomtiden.

Se også: Denne kortfilmen ble skrevet av et nevralt nettverk

Blant annet har Google DeepMind bedt om å bli inkludert som en egen deltager separert fra Alphabet, ifølge New York Times.

Grunn til debatt
Dette er ikke noe nytt i denne sfæren, tidligere har personligheter som Elon Musk, Stephen Hawking og grunnleggerne av Google DeepMind og over et dusin andre forskere signert et åpent brev som etterspurte grundigere undersøkelser rundt Kunstig Intelligens og dens påvirkning på samfunnet.

Kilde:
Engadget

 

 

Stikkord: AI