Yoga Book kan være en av årets mest spennende PC-lanseringer.
Yoga Book kan være en av årets mest spennende PC-lanseringer.

Annonse


Sniktitt: Vi har testet laptopen alle snakker om

Berlin (ITavisen:) Det var nok flere som lot seg begeistre over Yoga Book fra Lenovo som ble annonsert i går.

Lenovo Yoga Book
Den litt spesielle 2-i-1-PC-en har vært under utvikling i tre år og Lenovo har klart å holde kortene tett til brystet frem til avdukingen.

Yoga Book har visse likheter med Microsofts kansellerte Courier-prosjekt. Begge tar/tok inspirasjonsdesign fra en tradisjonell bok og der Courier bestod av to skjermer, har Yoga Book en helt unik overflate.

Merk: Vi har sett på Windows 10-versjonen.

Annonse




La oss først se på designet. Yoga Book er imponerende tynn og for å få til denne størrelse, er det selvsagt inngått noen kompromisser. Blant annet på prosessorsiden. I Yoga Book sitter det en Intel Atom x5-Z8550 på 1,44 GHz. En m-prosessor var det neppe plass til.

Av tilkoblinger finner vi micro-USB 3.0, hodetelefonutgang og micro-HDMI.

Som med andre produkter i Yoga-serien, er også den unike hengselen på plass med noen mindre justeringer.

Les mer om annonseringene under IFA-messen.

Tastaturer overrasker
Vi skal innrømme at vi var skeptiske til det virtuelle, opplyste tastaturet. Fra før av vet vi hvor kjedelig det er å skrive på skjermtastaturet på nettbrett, og etter det lille vi fikk prøve i går var vi ikke helt solgt.

I dag fikk vi heldigvis mer tid med produktet og satt oss ned slik vi normalt bruker en bærbar PC. Kort fortalt er vi positivt overrasket. Tastaturet vibrerer når man trykker på det og det er med på å gjøre skrivingen enklere – i hvert fall for vår del. Etter litt utprøving skrev vi nesten hele setninger uten feil, og med mer tilvenning vil det bare bli bedre.

Dette tastaturet vil neppe bli like godt som et med fysiske taster – sistnevnte er komplett overlegent, men vil absolutt tilfredsstille kravene til flere.

Vi spurte Lenovo om det vil være mulig å endre tastaturoppsettet til skandinavisk/norsk, men det var det stor usikkerhet rundt. Merk at det er fullt mulig å få frem æ, ø og å, men man ser ikke bokstavene på tastaturet – enn så lenge.

Tastaturet krever absolutt litt tilvenning.
Tastaturet krever absolutt litt tilvenning. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Les også: Er dette Samsung-klokka som skal knuse Apple Watch 2 – skryter av fire dager batterilevetid?

Noter på ark på PC-en
Pennen er også et spennende aspekt med Yoga Book. Enten ved at man skriver direkte på overflaten eller på en notatblokk som man legger oppå den. Foretrekker man penn og papir er sistnevnte utmerket. Tippen på den medfølgende pennen snus avhengig av om man ønsker å skrive på papiret eller direkte på PC-en.

Det er overraskende godt å skrive på PC-en, uten notatark, og det oppleves mer som ekte papir. Noe vi ikke kan si om iPad Pro og Surface da skjermen er mye glattere. Pennen er presis og forsinkelsen er såpass liten at man ikke vil plages med det – det gjelder også når man skriver på papir.

(Foreløpig) konklusjon
Det er ingen tvil om at Lenovo Yoga Book er et spennende produkt, og vi føler at dette er kanskje noe Microsoft føler at den originale Surface RT skulle ha vært.

Vi stiller oss positive til tastaturet. Det vil neppe bli like godt å skrive som på en fysisk tastatur, men for noen vil det fungere godt nok. En ting vi ikke har fått sjekket, er hvordan det faktisk er å skrive på over lengre tid, men det får vi svar på når PC-en kommer inn på testbenken.

Pennen fungerer også ypperlig. Den har hele 2048 trykknivåer som registrer hvor hardt eller lett du skriver med pennen. Denne er nok mer beregnet på skriving enn for eksempel tegning, men den kan absolutt brukes til begge.

Intel Atom-prosessoren som sitter i PC-en, kan være en flaskehals ved et ellers solid produkt. Vi testet bruk i Word, OneNote og Edge – til den bruken fungerer det greit, men hvis man begynner å gjøre noe mer avansert, spørs det om CPU-en holder følge.

Lenovo Yoga Book lanseres denne måneden. Vi venter fortsatt på norske priser fra Lenovo.

PC-en fungerer godt til nettsurfing.
PC-en fungerer godt til nettsurfing. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Lenovo betaler for reise og opphold i Berlin.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse