Lenovo Yoga Book kan være årets mest spennende PC-lansering

Yoga Book er et helt unikt produkt fra Lenovo.
Yoga Book er et helt unikt produkt fra Lenovo.

Berlin (ITavisen:) Lenovo annonserte et helt unikt produkt under kveldens IFA-arrangement.

Nytt Yoga-produkt
Yoga Book er navnet og er en type 2-i-1-enhet du neppe har sett maken til. Den nederste delen, der tastaturet som regel er på en bærbar PC, er byttet ut med en berøringsfølsom flate. Og det var denne Lenovo viste hint av tidligere i august.

Denne flaten har to spennende funksjoner: den ene er snakk om et holografisk tastatur. For å lette på skrivingen, har det støtte for haptisk tilbakemelding.

Annonse

Les mer fra IFA-messen i vår dedikerte hub.

Helt unik overflate
Tastaturet kan også slås av og brukes med den medfølgende pennen, som er utviklet i samarbeid med Wacom. Man kan skrive direkte på overflaten med pennen, eller hvilken som helst notatblokk av papir, med en maksimal tykkelse på  10 millimeter.

Skjermen er også berøringsfølsom, men ønsker man fullt utbytte av pennen, som har 2048 trykknivåer, bruker man den unike overflaten.

Både Windows 10 og Android 6
Yoga Book kommer i både Windows 10- og Android 6-konfigurasjoner når den lanseres allerede i september. Prisen starter på 499 euro, rundt 4600 kroner, for Android og 599 euro, drøyt 5500 kroner, for Windows 10-utgaven.

Spesifikasjoner:

  • Android 6/Windows 10.
  • 10,1-tommers IPS-skjerm, 1920 x 1080 piksler.
  • Intel Atom 64-bits prosessor.
  • 4 GB minne, 64 GB lagring, støtte for minnekort.
  • Opptil 15 timer batteritid.
  • 690 gram, 9,6 mm tykk.

Førsteinntrykk
Det er ingen overraskelse at dette er det mest interessante produktet for pressen, og det var svært begrenset tid vi fikk med Yoga Book før vi ble sendt videre.

Denne PC-en er noe for seg selv, det kan vi i hvert fall trygt si. Den er syltynn og svært lett, og den spesielle tastaturoverflaten er noe vi ikke har sett maken til

Yoga Books virtuelle tastatur føles litt annerledes enn skjermtastaturer på tradisjonelle nettbrett. Det har en litt ru overflate og er ikke like glatt som å skrive på for eksempel en smarttelefon. Fordelen med Android-utgaven er at den har prediktiv skriving, altså innebygget autokorrektur, Lenovos representanter forteller oss at det vil ta rundt to timer å bli vant med det virtuelle tastaturet.

Pennen er også svært spennende. Du kan feste hvilket som helst ark på overflaten og skrive med den medfølgende pennen. Den innebygde sensoren i overflaten gjenkjenner trykket, opptil ti millimeter, og sender disse til PC-en.

Morgendagen er satt av til produkttafsing, og vi kommer tilbake med en fyldigere rapport da.

Lenovo betaler for reise og opphold i Berlin.

Annonse
Annonse