I dette landet får piratene raskere nett

Indiske bredbåndleverandører har funnet en metode som avlaster nettverket deres samtidig som nettpiratene for bedre hastigheter.
Indiske bredbåndleverandører har funnet en metode som avlaster nettverket deres samtidig som nettpiratene for bedre hastigheter.

Ifølge TorrentFreak kan nettpirater i India glede seg over økte hastigheter på Internett.

Samarbeid med torrent-søkemotor
Flere bredbåndleverandører i landet skal funnet ut hvordan de de kan redusere påvirkningen BitTorrent-overføringen har på deres nettverk samtidig som det kommer nedlasterne til gode.

De har inngått et samarbeid med nettstedet Torbox.net – en torrent-søkemotor som kobler brukere til lokale «peer» for å garantere best mulig nedlastingshastigheter.

Annonse

Raskere hastigheter
Når man søker på Torbox via en av leverandørene som har en avtale med tjenesten, ser man resultater som er ordnet etter avstanden til dem som deler tittelen.

Filer som er lagt ut av personer med samme bredbåndleverandør, vil laste ned raskere enn fra andre.

Som TorrentFreak skriver at er ikke leverandørene begeistret for BitTorrent-brukere. Delvis fordi disse brukerne kan putte en stor belastning på nettverket og dette kan igjen redusere brukeropplevelsen til andre abonnenter.

Juridiske spørsmål
Mens myndigheter verden rundt slår hardt ned på piratkopiering, er det usikkert hvordan disse bredbåndleverandørene ser på det juridiske problemet ved denne løsningen.

Her til lands har blant annet Pirate Bay blitt blokkert av åtte ulike nettleverandører i Norge.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse
Annonse