Google henter inn AirBnB-sjef for å kommersialisere sine selvkjørende biler

Shaun Stewart går fra Airbnb til Google. Får ansvaret for selskapets selvkjørende biler.
Shaun Stewart går fra Airbnb til Google. Får ansvaret for selskapets selvkjørende biler.

Shaun Stewart skal hjelpe Google til å finne måter å tjene penger på mange års forskning.

Fra eksperiment til pengemaskin
Google sitt prosjekt for selvkjørende biler har de siste årene gjort et kvantesprang og har lagt bak seg utallige kilometer med testkjøring og utvikling. Nå er det på tide å snu nesen mot markedet og finne ut hvordan de skal tjene penger på teknologien. Selskapet har også tidligere vært ute og søkt etter «sjåfører» til de selvkjørende bilene sine.

Selskapet har nå hentet inn en av lederne til Airbnb, Shaun Stewart, og har gitt han rollen som direktør for deres divisjon for selvkjørende biler.

Annonse

Fokus på kommersialisering
Stewart skal ha fokus på kommersialisering av teknologien selskapet nå har utviklet de siste årene. Akkurat hva arbeidsoppgavene han vil bestå av har vi ingen informasjon om i skrivende stund men tidligere rykter kan indikere at hans jobb vil være å finne ut hvordan Googles autonome biler kan gjøres om til en autonom taxi-tjeneste.

Les også: Skal utfordre Uber med denne

Perfekt for rollen
Det kan vise seg at Stewart er et veldig godt valg for denne rollen. Med hans ekspertise rundt kortidsleie av bolig, både fra Airbnb og Jetsetter,  så vet han et par ting om hvordan man starter denne typen bedrifter.

Google har tidligere vist seg å være sparsomme med detaljer rundt kommersialisering av tjenesten, og selv om ryktene begynte å spre seg etter en avtale med Fiat så var Google kjapt ute og påpekte at den avtalen var ubetydelig.

Kilde:
Engadget

Annonse
Annonse