Facebook gjør endring i hvordan de viser video på mobil

Facebook skal gjøre en endring i hvordan vertikale videoer vises i Nyhetsstrømmen på mobile enheter. Endringen kommer til både iOS og Android.
Facebook skal gjøre en endring i hvordan vertikale videoer vises i Nyhetsstrømmen på mobile enheter. Endringen kommer til både iOS og Android.

Endringen kommer til både iOS og Android.

Bedre tilpasset vertikale videoer
Vertikale videoer har vært både hatet og elsket på nettet, og Facebooks egen Live-funksjon tillater kun at det filmes i dette formatet. Nå skal det visningen av disse endres for å gi en bedre opplevelse for brukere.

Selv om den ikke kommer til å bli like tilpasset formatet som for eksempel Snapchat så skal de nå slutte å klippe de i stykker i nyhetsstrømmen. Når endringen blir lansert skal man kunne se videoene i 2:3 i Nyhetsstrømmen uten at du trenger å utvide eller åpne de.

Annonse

«Vi vet at folk nyter mer oppslukende opplevelser på Facebook, så vi skal begynne å vise en større del av hver vertikale video i Nyhetsstrømmen på mobil», uttalte en talsmann for Facebook til Marketing Land.

Les også: Slik hindrer du WhatsApp i å dele dine data med Facebook

Live-video er populært
Takket være apper som Snapchat, Periscope, Meerkat og Facebooks egen Facebook Live så har vi etterhvert lært oss å bli glad i formatet. Tanken bak endringen er at brukere skal se flere videoer ferdig uten å måtte navigere bort fra Nyhetsstrømmen for å kunne se de uten at de er klippet til å passe høyden og bredden av appen.

Det er ikke avslørt når denne endringen vil komme til Facebook sine offisielle apper på iOS og Android, men Mashable indikerer at endringen kan komme i løpet av de nærmeste ukene.

Kilde:
Engadget

Annonse
Annonse