Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nå kan det vise seg at slettingen av e-poster har vært langt mer overlagt enn først indikert. (Ill.: CC BY 2.0 / Hillary for Iowa)

Advokatene til Hillary Clinton har gått grundig til verks for å slette e-poster.

Det åpne kildekode verktøyet BleachBit skal ha blitt brukt for sikker sletting av data på Clintons servere.

Det er Bleachbit som får skussmålene sine på en litt uventet måte.

Smir mens jernet er varmt
BleachBit får vind i seilene etter at det ble klart at advokatene til Hillary Clinton har brukt applikasjonen for å slette data fra de private e-post serverne.

Hillary Clinton er for tiden under lupen etter anklager om å ha brutt loven ved å lagre sensitiv informasjon på private servere. Etter at det klart hva advokatene, eller teamet bak Hillary har gjort så har BleachBit sett en stor økning i trafikk. De opplevde også en oppsving etter at nyheten traff Twitter.

BleachBit virker å være svært fornøyd med den massive dekningen de har fått i det siste.
BleachBit virker å være svært fornøyd med den massive dekningen de har fått i det siste. Denne infoboksen er å finne på forsiden. (Ill.: Skjermdump / Bleachbit)

Multi-verktøy
BleachBit kan brukes til sikker sletting av filer, bedre kjent som «shredding». Det betyr at pekeren til filen slettes, og i tillegg så skrives det samme området på disken over x-antall ganger for å sikre mot at filen kan gjenopprettes. Applikasjonen kan også overskrive ledig plass.

BleachBit skriver på sin hjemmeside at applikasjonen også kan brukes til blant annet å frigjøre cache, slette cookies, slette internett-historikk, sikker sletting av midlertidige filer og slette logger. Dette kan angivelig BleachBit gjøre for over tusen forskjellige applikasjoner.

Ikke for Yoga-eposter
En representant for Sør-Carolina uttalte til Fox at «Hun [Hillary Clinton, journ.anm.] og hennes advokater fikk slettet de e-postene. Og de slettet de ikke bare ved å trykke på knappen, de hadde slettet dem dit hvor til og med Gud ikke kan lese de. De brukte noe som heter BleachBit. Du bruker ikke BleachBit for yoga- eller bryllupspike-eposter. Når du bruker BleachBit, så er det noe du virkelig ikke vil at verden skal se».

Kilde:
Neowin

Stikkord: BleachBit