HPs nye skjerm skal hindre «skuldersurfing»

HP vil gi deg mer frihet og samtidig mer personvern med sin nye «Sure View» funksjon.
HP vil gi deg mer frihet og samtidig mer personvern med sin nye «Sure View» funksjon.

Kanskje er du en skuldersurfer selv, isåfall er dette dårlige nyheter for deg.

Litt privatliv, takk
Noen ganger vil du virkelig ikke at mennesker rundt deg skal se hva du gjør på maskinen din. Alternativene du har er å bruk en form for skjerm-film som gjør det vanskeligere å se, flytte deg, eller rett og slett la være å bruke maskinen.

Nå har HP gitt deg ett valg til, nemlig «Sure View».

Annonse

Sure View
Dette er navnet på funksjonen som HP sammen med 3M har utviklet for deres EliteBook 1040 og 840 maskiner. Disse maskinene har begge 1080p oppløsning og berøringsskjermer.

Sure View fungerer slik at skjermen ikke sender ut lys til siden, men det gjør at du må sitte mer eller mindre rett ovenfor skjermen for å i det hele tatt se noe som helst. Hele 95 prosent av alt lys som normalt går ut til sidene skal med denne funksjonen bli slått av.

Det er snakk om en egen bryter på disse maskinene som skal styre denne funksjonen.

Ikke permanent
I motsetning til  å sette på en slik film som henger på utsiden av skjermen så er ikke denne løsningen permanent, og gjør at du med enkelhet kan veksle mellom å ha litt mer privatliv til faktisk å kunne se på skjermen din i all dens lysende prakt når du er trygg på dine omgivelser.

3M som har vært med HP og utvikle Sure View er faktisk også selv en produsent av slike filter-filmer.

Vanskelig å se også for eieren
The Verge har testet denne funksjonen og skriver at «Under en demo i et dunkelt rom forrige uke så later det til at teknologien fungerer relativt godt. Når den var av så var skjermen lys og klar, uten hint til noe filter på innsiden av den. Når den var skrudd på ble skjermen veldig vanskelig, men ikke fullstendig umulig, å se fra siden. Det var klart nok rett på, men for å få full effekt så still HP også ned skjermens lysstyrke til et ganske lavt nivå, det kan gjøre skjermen vanskelig å lese selv når du sitter rett foran.»

ARSTechnica har også tatt en titt på dette og har kommet frem til at skjermen er noe mørkere med den innebyggede filmen.

Kilde:
The Verge

Annonse
Annonse