Hjelpeorganisasjoner ber om hjelp til å lette kommunikasjonen.
Hjelpeorganisasjoner ber om hjelp til å lette kommunikasjonen.

Annonse


Ber jordskjelvofrene i Italia skru av passord på Wifi

Natt til onsdag ble regionene Lazio, Umbria og rammet av et jordskjelv som ble målt til 6,2 på Richters-skala. Et 100 talls personer er døde, og flere var fanget under bygninger.

Vil lette kommunikasjonen
For å komme i kontakt med så mange som mulig ber nå lokale og internasjonale hjelpeorganisasjoner overlevende til å midlertidig fjerne sine Wi-Fi passord. Dette gjøres i håp om at hjelpeorganisasjoner og andre kan benytte for eksempel Messenger, Skype og WhatsApp for å komme i kontak med hjelp eller sine nærmeste.

Flere åpne nettverk
Siden så mange forsøker å komme gjennom samtidig er telefonlinjene ofte nede og det gjør det vanskelig for de som trenger øyeblikkelig hjelp å si fra. Tanken er at flere åpne nettverk ville hjelpe å redde flere liv.

Det var Røde Kors som tok til Twitter for å oppfordre innbyggere i blant annet Terremoto om dette.

Annonse


Bør være separerte nettverk
Det er en bakside til å ha nettverket ditt åpen for alle og enhver, og det er sikkerheten. Ved å åpne opp nettverket ditt risikerer du både at du kan bli holdt ansvarlig for handlinger det blir brukt til og få dine data eksponert for personer med mer eller mindre uærlige hensikter.

Ved å opprette egne gjeste-nettverk kan man unngå dette, men dessverre ligger dette utenfor komfortsonen til de aller fleste.

Hva tenker du? Burde det være innebygget en egen funksjon i alle wifi-enheter som ved en katastrofe lar deg dele ut nettverket ditt? La oss høre fra deg i kommentarene.

Kilde:
Engadget

Annonse