Opera lanserer «Opera Free VPN - Unlimited VPN» for Android.
Opera lanserer «Opera Free VPN - Unlimited VPN» for Android.

Nå er Operas gratis VPN også en app på Android!

Oppdatert kl 14:08 : iOS versjonen av appen kom i juni i år.

I april skrev vi om at Opera kommer til å inkludere gratis VPN for alle brukere av deres nettleser, på det tidspunktet var den funksjonen tilgjengelig i utvikler-versjonen av nettleseren, og det er fortsatt status i skrivende stund.

VPN for Android
Det som er nytt fra Opera nå er en app som gir VPN til Android-brukere, det er stand-alone app som ikke trenger opera eller noen av deres andre applikasjoner for å fungere. Appen kobler deg til nærmeste node, for undertegnedes del ble dette Nederland, men du har også mulighet til å velge ditt utgangspunkt selv. Akkurat nå kan du velge mellom Canada, Tyskland, Nederland, Singapore og USA.

Omgå sporing
En annen funksjon i applikasjonen er muligheten til å skru på hva de har valgt å kalle «Guardian», som i følge Opera «blokkerer ad-trackers fra å spore deg».

Les også: Sjelen til Opera lever videre i Vivaldi

Fortsatt gratis
VPN tjenester som fungerer godt, og gir hver bruker brukbar båndbredde har historisk sett vært forbundet med en månedlig kost. Opera skiller seg ut her ved at de ikke bare er gratis, men de har ingen begrensning for hvor mye data du kan bruke via tjenesten.

Ikke bare Android
iOS versjonen av appen kom i juni og den finner du her.  Her kan du laste ned Android versjonen.

Opera har også lansert dette morsomme klippet som viser Olaf og hans strabaser som løses med Opera VPN:

Kilde:
Neowin