MITs Self Assembly Lab jobber med å finne måter å redusere kompleksiteten i byggingen av smarttelefoner og andre elektroniske artikler.
MITs Self Assembly Lab jobber med å finne måter å redusere kompleksiteten i byggingen av smarttelefoner og andre elektroniske artikler.

Annonse


Forskere hos MIT har laget en telefon som bygger seg selv

Et team av forskere ved MITs Self Assembly Lab har bygget en prototype som kan bygge seg selv på under ett minutt.

Enkelt konsept
Selve konseptet er enkelt nok. Hver telefon er laget av tre deler, 6 slike deler puttes i en slags sentrifuge som rister bitene hurtig nok til at de låses sammen med magneter. Tiden for å «bygge» to enheter varierer fra et par minutter til under ett minutt.

En av målsetningene med prosjektet er å se på måter man kan senke kompleksiteten i prosessene rundt bygging av smarttelefoner og andre lignende enheter.

Bare et eksperiment
Prosjektet er fortsatt bare et eksperiment, men en av forskerene som jobbet med prototypen sier til Mashable at konseptet åpner opp en del muligheter i forhold til design og trenden med modulære smarttelefoner med utskiftbare deler.

Annonse


«Akkurat nå er telefonen forhåndsbestemt, og vi bruker denne prosessen for å sette den sammen. Men se for deg at du har et kretskort og forskjellige logiske byggeklosser som kan gi deg forskjellige funksjoner. Essensielt så er den hellige gral at du vil ha fullstendig frihet med design», sier Tibbits til Mashable.

Se konseptet i aksjon her:

Kilde:
Mashable

Annonse