Uoffisielt verktøy fra Microsoft hevder å fikse Windows 10 problemer

Dette verktøyet kommer fra Microsoft, men ikke fra hvor du hadde forventet. Angivelig skal det løse problemet med frys i Windows 10.
Dette verktøyet kommer fra Microsoft, men ikke fra hvor du hadde forventet. Angivelig skal det løse problemet med frys i Windows 10.

Brukere av Windows 10 har hatt en del problemer i det siste som en følge av endringer som kom med august-oppdateringen.

Fryser tilfeldig
En av problemene som har kommet til overflaten er at mange opplever at deres maskiner fryser på tilfeldige måter.

Et annet problem er at Microsoft har valgt å fjerne H.264 og MJPEG støtte fra Windows 10.

Annonse

Dette har resultert i at millioner av brukere av program- og maskinvare som krever disse komprimeringsformatene ikke får de til å fungere lenger.

«Windows Self-Healing Tool»
Programmet hevder å rydde opp i de førstnevnte problemene som herjer Windows 10 brukere for tiden, men i følge ZDNet så gjør ikke dette verktøyet noe for å løse problemene som dukket opp i kjølvannet av den snart beryktede Windows 10 oppdateringen.

Ikke offisiell
Enkle undersøkelser av programfilen viser at verktøyet kommer fra Microsoft , men det er i følge ZDNet ikke et offisielt produkt eller en godkjent fiks av de problemene som mange brukere har slitt med i det siste.

Sertifikatene som applikasjonen er signert med stammer fra Microsoft.
Sertifikatene som applikasjonen er signert med stammer fra Microsoft. (Ill.: Skjermdump)

Programmet er signert med sertifikater fra Microsoft Mobile Oy, et underselskap til Microsoft som er nær nedlagt.

Microsoft sine servere
Programmet ligger til nedlasting på Microsoft sine servere, og skal, i følge ZDNet, ha blitt utviklet av en enkelt utvikler uten noen form for godkjenning fra Windows Support.

Angivelig skal verktøyet kjøre noen Powershell kommandoer som et ledd i å tilbakestille en Windows 10 enhet. I tillegg ser det ut til å re-installere systemapplikasjoner og resette tid og systeminnstillinger.

Utvikleren av applikasjonen er Microsoft Mobile Oy.
Utvikleren av applikasjonen er Microsoft Mobile Oy.

skjermbilde1
Slik ser første skjermbildet ut.

Etter at man har godtatt brukervilkårene så setter den i gang med å resette forskjellige innstillinger og re-installere systemapplikasjoner.
Etter at man har godtatt brukervilkårene så setter den i gang med å resette forskjellige innstillinger og re-installere systemapplikasjoner. (Ill.: Skjermdump)

Anbefalt av Microsoft Support
I følge Pureinfotech så ble programmet foreslått for en Insider som hadde store problemer med at maskinen fryste etter at han oppdaterte maskinen.

Microsoft Support skal angivelig ha sagt at dette verktøyet var laget spesielt for å håndtere dette problemet. MarkMazetti som insideren kaller seg hevder at dette løste problemet med at maskinen fryste, men at skjermen på hans Surface Book nå blinker ved tilfeldige tidspunkt.

Siden verktøyet ikke er offisielt støttet eller utviklet av Microsoft kan det være lurt å vente med å bruke dette verktøyet for å unngå enda flere problemer.

Om du sliter med Windows 10 etter siste oppdatering og velger å prøve verktøyet uansett så legg gjerne igjen dine erfaringer i kommentarfeltet.

Kilde:
Neowin

 

 

 

Annonse
Annonse