Neste år kommer mobilbatteriet som skal holde «dobbelt så lenge»

Samsung Galaxy S7 edge er en av smarttelefonene med god batteritid.
Samsung Galaxy S7 edge er en av smarttelefonene med god batteritid.

Batteritiden er kanskje den største flaskehalsen på dagens moderne smarttelefoner. Selv om det har skjedd mye på ladefronten de siste årene, har mobilbatteriene fortsatt til gode om å gjennomgå en revolusjon.

Samme størrelse, dobbel kapasitiet
Det kan endre seg til neste år hvis produktet til Solidenergy er så godt som de lover.

Selskapet jobber med en ny type litium-ion-batterier som hevdes å ha dobbelt så stor kapasitet som dagens batterier.

Annonse

Les også: Xiaomi med helsprøtt batteristunt.

Også til elbiler
– Med dobbel energitetthet kan vi lage batteriene halvparten så store, men allikevel holder de like lenge som et litium-ion-batteri. Eller så kan vi lage et batteri som er like stort som et litium-ion-batteri, men som holder dobbelt så lenge, uttaler Solidenergys visedirektør, Qichao Hu til MIT News.

De første batteriene fra selskapet som fungerer med smarttelefoner og smartplagg, skal slippes til neste år. I 2018 vil de første elbilbatteriene fra selskapet lanseres. Ifølge bransjestandarden skal de ha en rekkevidde på minst 320 kilometer.

– Vi kan lage batterier med samme størrelse og vekt, og få rekkevidden opptil 640 kilometer per lading, forteller Hu.

 

Kilder:
IDG,
MIT News

 

Annonse
Annonse