Twitter har suspendert 235 000 terror-kontoer – har gjort tjenesten lettere å bruke

Twitter er flinkere til å stoppe terror-kontoer nå enn tidligere hevder selskapet - samtidig har de innført to nye funksjoner.
Twitter er flinkere til å stoppe terror-kontoer nå enn tidligere hevder selskapet - samtidig har de innført to nye funksjoner.

Twitter har fått krass kritikk, inkludert fra denne avisen, for å suspendere folk basert på det som synes å være politiske motiver.

– Vi har blitt bedre
Men om ikke annet skal de samtidig ha ros for at de nå prøver å stoppe terror-kontoer. IS og andre Islamske terror-grupper bruker nemlig Twitter til å spre sin hat-ideologi

Siden juni i fjor skal Twitter til sammen har luket bort 360 000 kontoer som bidro til å spre terror-støtte og spre propaganda mot vesten. 235 000 kontoer er sperret av samme årsak siden februar.

Annonse

Selskapet melder samtidig at de er langt kjappere på å agere mot slike kontoer.

«Vi har også gjort forbedringer slik at det er vanskeligere for bannlyste personer å komme tilbake øyeblikkelig, melder de i et blogg-innlegg».

Nye funksjoner
Samtidig som de melder om bedre tiltak mot terror-propaganda, har de innført nye funksjoner for brukerne, blant annet å kunne aktivere varsler kun for brukere du er interessert i å høre fra.

Auto-filter
Et automatisk kvalitetsfilter er rullet ut samtidig med den nye funksjonen.

Når filteret er på fylles strømmen av det som forhåpentligvis er kvalitetsinnhold. Duplikat-tweets fjernes når denne funksjonen er påslått, men filtrerer ikke bort innhold fra folk du følger eller kontoer du nylig har vært i kontakt med.

Nye filterfunksjoner skal komme i fremtiden.

Fra varsler finner du varselinnstillingene.
Fra varsler finner du varselinnstillingene. Vi har ikke fått app-oppdateringen enda. (Ill.: Twitter)

 

Kilder:
Gizmodo
Twitter

Annonse
Annonse