Intel la ned sin mobilsatsning for tre måneder siden

Intel skal begynne å produsere ARM-brikker.
Intel skal begynne å produsere ARM-brikker.

Selv om de er nærmest enerådende blant stasjonære og bærbare PC-er, har Intel måtte se seg slått på mobil- og nettbrettfronten.

ARM-avtale
I månedsskiftet april/mai annonserte selskapet at de legger ned produksjonen av Broxton- og SoFIA-brikkene, noe som innebar at de gav opp mobil- og nettbrettsatsningen.

Under Intel Developer Forum i går annonserte de et aldri så lite «comeback». Prosessorgiganten har signert en avtale med ARM, som nylig ble solgt for nærmere 270 milliarder kroner, om å produsere ARM-baserte brikker ved Intels fabrikker.

Annonse

Avtale med LG
Dette innebærer at Intel kan produsere 64-bits ARM-brikker for selskaper som Apple, Qualcomm, NVIDIA med flere og de har allerede signert en avtale med LG for deres kommende smarttelefoner.

– Jeg tror dette kan gjøre en forskjell i industrien. Det gir rett og slett mening for meg, uttalte sjef for Intels ARM-gruppe Will Abbey under annonseringen.

Apple og TSMC har nylig inngått en avtale om å produsere A11-brikkene i kommende iPhone og iPad, men det er ikke umulig at Intel vil produsere Apples A-brikker i fremtiden.

 

Kilde:
The Verge

Annonse
Annonse