Intel håper at USB-C vil gjøre det enklere å skrote hodetelefonkontakten

Vil USB-C ta over for mini-jacken?
Vil USB-C ta over for mini-jacken?

Selv om det kun er spekulasjoner på dette tidspunktet, vekker Apples angivelige fjerning av hodetelefonutgangen i iPhone 7 harme hos en rekke forbrukere.

USB-C kan ta over
Noen ønsker at den godt brukte 3,5 mm-kontakten forblir, mens andre har funnet nye løsninger, for eksempel Bluetooth, som fungerer like godt.

Intel har tidligere i år snakket om hvordan de ser for seg at USB-C vil ta over før den tradisjonelle kontakten, og under Intel Developer Conference gjentok de planene.

Annonse

Flere kommer med den nye USB-en
Selskapet gjør nå endringer til USB-C-standarden som «virkelig vil gjøre USB Type-C til den rette tilkoblingen for lyd», uttalte Intels Brad Saunders under arrangementet.

Nå håper de at kundene vil gå over til hodetelefoner med USB-C eller investere i adaptere som gjør at de fortsatt kan bruke sine nåværende hodesett med kommende enheter.

Samsung Galaxy Note 7, Microsoft Lumia 950 XL, Google Nexus 5X og Xiaomi Mi 5 er bare noen av enhetene som er utstyrt med det som forventes å bli den kommende USB-standarden.

Les også: Motorola kom Apple i forkjøpet med en endring som berører Apple.

Ny standard
Den nye USB-C-standarden eliminerer blant annet behovet for analog til digital-kretssystem i telefoner, noe som ifølge Intel vil åpne opp for at produsenter kan lage dem tynnere.

I tillegg er en helt ny videostandard på plass. Den vil ikke erstatte HDMI, men skal være god nok til å gjøre arbeid og titte på film, uttaler Intel.

 

Kilde:
Engadget

Annonse
Annonse