Jony Ives designgruppe skrotet Apple Watch-reim med sensorer

En av Watch-designerne ønsket å ha sensorer i klokkereimen.
En av Watch-designerne ønsket å ha sensorer i klokkereimen.

Bob Messerschmidt var en av dem som jobbet med designet til Apple Watch, og under et intervju med Fast Company avslører han litt om hvordan det var å jobb med Jony Ive og Apples Industrial Design Group.

Sensorer i reimen
Det var i 2010 at Messerschmidt ble ansatt i Apple og han jobbet blant annet med å designe flere av sensorene som sitter i selskapets første smartklokke.

Til Apples designgruppe foreslo han å implementere helsesensorer i klokkereimen, noe som raskt ble nedstemt av gruppen. Han forteller til Fast Company at han delte ideen sin under et møte med Industrial Design Group, men at den ikke ble tatt godt imot.

Annonse

– De sa: dette er ikke designtrenden, det er ikke motetrenden. Vi ønsker å ha utbyttbare reimen så vi ønsker ingen sensorer i reimene, forteller Messerschmidt til Fast Company som begrunner ideen sin med at man får nøyaktig avlesning på undersiden av håndleddet.

Kommentar: Apple Watch er det kjedeligste og det mest spennende Apple-produktet.

Brukeropplevelsen er alt
Designeren foreslo også et alternativ der sensorene satt på toppen av en Apple Watch som var festet tett mot håndleddet.

Dette ble også skrotet fordi «det er ikke sånn man bruker klokker». Messerschmidt uttaler at det var vanskelig å jobbe med designbegrensningene i Apple, men at det førte til at han klarte å finne komme opp med nye løsninger og det var spesielt én ting han lærte i tiden i Apple:

– Brukeropplevelsen er alt når det gjelder forbrukerprodukter.

I høst lanseres Apple Watch 2, men ikke forvent store designendringer.

 

Kilde:
Fast Company

Annonse
Annonse