Du kommer til å juble over denne nyheten

Google har planer om å kvitte seg med Flash-innhold.
Google har planer om å kvitte seg med Flash-innhold.

Flash har de seneste årene blitt et av de mest forhatte tilleggene på Internett og flere selskaper har vært frampå for å bli kvitt det helt.

Fases ut i Chrome
Google er et av dem og nå forteller de at de starter utfasingen av Flash med Chrome-versjon 53 som lanseres neste måned.

«I dag blir mer enn 90 prosent av Flash-innholdet på nett lastet inn i bakgrunnen for å støtte ting som sideanalyse. Denne typen Flash gjør at ting går saktere, og i september vil Chrome 53 starte blokkeringen av det.

Annonse

HTML5 er mye lettere og raskere, og publikasjoner som bytter over til det opplever en hastighetsforbedring i sidelasting og at de sparer mer batteri. Du kommer til å oppleve forbedring i responsen og effektiviteten til mange sider», forklarer Google.

HTML5 tar over
Overgangen til HTML5 tar ikke altfor lang tid da Google planlegger å kutte ut Flash helt i Chrome 55 som lanseres i desember. Da ønsker Google at HTML5 skal være det eneste valget for Chrome-brukerne med mindre en side støtter kun Flash.

Søkemotorgiganten er på ingen måte alene om å blokkere Flash i deres nettleser. Mozilla annonserte forrige måned at de snart vil blokkere tillegget og Apple/Safari og Microsoft/Edge gjør også sitt for å bli kvitt det.

 

Kilde:
Google

Annonse
Annonse