Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Forsvarer ber USA droppe sak mot KickassTorrents-eier

Hevder lover om indirekte opphavsrettbrudd ikke eksisterer i USA.

Etter hjelp fra blant annet Apple lykkes FBI med å stenge KickassTorrents – i lang tid kjent som verdens største torrent-side.

Kickass-pågrepet
Samtidig ble den 30-årige ukraineren Artem Vaulin, den angivelige mannen bak siden, pågrepet i Polen. Han ble siktet for brudd på opphavsretten og hvitvasking av penger.

Ifølge forsvaret til den siktede er beskyldningene grunnløse og de ber nå myndighetene droppe saken og løslate ham snarest.

«Dette påståtte tilfellet om brudd på opphavsretten har oppstått ved en feilaktig teori om lov om opphavsrett fremmet i USA som forsøker å holde Artem Vaulin strafferettslig ansvarlig for de påståtte krenkende handlinger gjort brukere av KATs søkemotor», skriver forsvaret i et brev sendt til det amerikanske justisdepartementet.

På tampen av forrige uke valgte en av verdens største torrent-sider å legge inn årene.

Ber om løslatelse
Forsvaret påpeker også at nettsiden selv ikke har lagret og delt innhold som krenker opphavsretten og argumenterer for at indirekte brudd på opphavsretten ikke eksisterer under amerikansk lov.

«Den tiltalte kan ikke holdes ansvarlig for hva brukere gjør etter de forlater KAT søkemotor. Åndsverksloven kriminaliserer ikke annenhånds brudd på opphavsretten», skriver de videre.

Nå ber de myndighetene om å ikke avhøre Vaulin før de selv får snakket med og bistått ham.

Antipiratgruppe: – Apple, Microsoft og Google må sperre for piratkopiering.

 

Kilde:
TorrentFreak

Stikkord: fildeling, kickasstorrents