Doom er et av spillene som bruker Denuvo.
Doom er et av spillene som bruker Denuvo.

Annonse


Bulgarsk hacker hevder han har klart å knekke «umulig» spillsperre

For å forhindre piratkopiering av PC-spill har bruken av kopisperre blitt mer vanlig samtidig som den er blitt mer avansert.

Supersperre
Denuvo regnes som den sikreste og finnes i toppspill som Rise of the Tomb Raider, Doom og Just Cause 3.

I vinter hevder hackergruppen 3DM at de hadde klarte å fjerne piratsperren i FIFA 16, Just Cause 3 og Rise of the Tomb Raider, men siden den gang har det vært tyst.

Nå hevder en annen hacker, under kallenavnet «Voksi», at han har klart å knekke Denuvo i flere av spillene nevnt over og at han jobber med Just Cause 3 og andre spill som bruker kopisperren.

Annonse
Kan stanses med en oppdatering
Dog er det ingenting som taler for at hackermetodene vil fungere på lang sikt. Slik det fungerer nå lures Steam til å tro at det kjører gratisversjoner av spillene, noe som betyr at Valve selv kan stoppe dette med en oppdatering.

Lederen for 3DM, kalt «Bird Sister», uttalte i januar at hun fryktet det vil bli for vanskelig å piratkopiere spill og at det i fremtiden vil bli slutt på gratisspill. Kort tid etter bestemte gruppen seg for å ta en pause fra hackingen for å se om de skader spillsalget. Dette var få dager før de hevdet at de kunne knekke Denuvo.

 

Kilde:
SweClockers

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse