Brukere melder at maskiner fryser etter den store august-oppdateringen til Windows 10

Microsofts store august-oppdatering til W10 har ført til at mange opplever at maskinene deres fryser.
Microsofts store august-oppdatering til W10 har ført til at mange opplever at maskinene deres fryser.

Microsofts Windows 10 «Anniversary» oppdatering, eller «den store august-oppdateringen» har skapt problemer for mange brukere.

Ingen kjent fellesnevner
Eneste fellesnevneren er at brukere opplever at maskinen fryser, men hva som forårsaker det og hvilke maskin- og programvare de bruker varierer. Det ser altså så langt ikke ut til å være problemer med en produsent, et spesifikt kort eller prosessor. Brukere med SSD og HDD opplever også det samme problemet.

Virker en kort periode
En bruker på Reddit ved navn «SoloWingX» startet en post om sine problemer, denne er i skrivende stund oppe i over 620 svar. I første innlegg skriver «SoloWingX» at oppgraderingen gikk fint, og at ved restart kan han bruke maskinen i omtrent 20 sekunder før den fryser. Og at det er når han beveger musepekeren over startmenyen, oppgavelinjen eller omkringliggende områder at maskinen fryser.

Annonse

Resten av tråden er full av forslag, og andre erfaringer med samme oppdatering og problemstilling. Av løsningene som foreslås er det flere brukere som foreslår re-installasjon ved å bruke Media Creation Tool, deaktivering av flere programmer, endringer til BIOS og registeret. Felles for alle disse er at ingen av de løser problemet for alle.

Mulige løsninger
Det er altså ingen kjent løsning på dette problemet enda, og Microsoft har ikke kommet med noen uttalelse på saken og i tråden på reddit er det ingen løsning som ser ut til å fungere for alle.

Vi følger saken og hører gjerne fra deg i kommentarfeltet om du har opplevd det samme problemet.

Kilde:
Reddit via Neowin

Annonse
Annonse