BBC vil sniffe på trådløse nettverk for å avsløre lisens-snyltere

En eldre versjon av bilene som om få måneder sendes ut for å sniffe på folks WiFi trafikk.
TV Detector VEn eldre versjon av bilene som om få måneder sendes ut for å sniffe på folks WiFi trafikk.

BBC, British Broadcasting Corporation, som er det engelske britiske NRK vil sende ut sniffer-biler som skal fange informasjon fra private Wi-Fi nettverk for å finne de som ikke betaler sin lisens.

Endring i regler
Som her hjemme må du betale en lisens om du har en (ikke-plombert) TV, eller om du ønsker å ta opp eller se live TV. Fra September i dette året så endres lovene til å inkludere også de som bruker iPlayer for å se på BBC programmer.

 

Annonse

Spesiell dispensasjon
I følge The Telegraph så har BBC fått en spesiell dispensasjon som tillater de å bruke denne teknologien som typisk sett kun benyttes av myndighetene i jakt på kriminelle elementer.

Fingeravtrykk i strømmen
BBC på sin side avslører ikke noe om hvilke metoder de skal benytte for å finne snylterne, men en av teoriene er at de nye lisens-bilene vil fange WiFi-trafikk og bruke pakke-størrelse og timing for å fastslå om forbindelsen bærer noe iPlayer trafikk eller ikke. Dog avhenger denne teknikken av at BBC sørger for at iPlayer har en modifisert pakke-størrelse og timing for å kunne identifisere den over annen trafikk.

Vaktbikkja Privacy International uttaler at selv om lisens-holdere lenge har vært i stand til å undersøke det elektromagnetiske  spektrum for å se etter  bruk av deres tjenester, så er denne åpenbaringen og at de potensielt utvikler egen teknologi for å overvåke private Wi-Fi-nettverk «forbausende invaderende».

Flere uavklarte punkter
Blant punktene som i skrivende stund er uklare er hvor lenge BBC akter å lagre informasjonen de finner, og ikke minst hvordan de har tenkt å identifisere eiere av Wi-Fi nettverk som da bryter med deres vilkår for bruk og hvilke etterspill det kan få.

Hva er dine tanker om dette? Og hvor lenge er det til vi ser de samme bilene fra NRK rulle rundt på jakt etter det samme?

Kilde:
The Telegraph
Neowin

Annonse
Annonse