Hackere arrestert etter å ha stjålet mer enn 30 biler

Her kan du se en av de arresterte i bilen mens alarmen går av.
Her kan du se en av de arresterte i bilen mens alarmen går av.

Det var i Houston, Texas, at duoen brøt seg inn i, og stjal mer enn 30 biler over en periode på seks måneder.

En økende trend
Det later til at trenden rundt hacking av biler er i ferd med å bli et problem for bransjen, og Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ser ut til å være de digitale-biltyvenes favoritt så langt.

I fjor ble en Jeep Cherokee som fysisk var lokalisert i St. Louis hacket fra Pittsburgh, drøye 9 timers kjøretur unna. Men det er ikke bare FCA som sliter, Nissan på sin side måtte stenge ned sin app til Leaf på grunn av flere svakheter.

Annonse

Over 30 biler
Den driftige duoen klarte å komme seg inn i og avgårde med over 30 biler i løpet av en periode på kun seks måneder. De to ble arrestert av politiet på Fredag etter at de forsøkte å stjele nok en bil.

I følge lokale medier i Houston så hadde politiet fulgt Michael Arcee og Jesse Zelay i flere måneder uten at de hadde klart å ta de på fersken før nå.

Kun en laptop
I følge rapporter om hendelsen brukte de en laptop for å koble til og starte bilen, det er uklart om de brukte OBD II, USB eller om de kun re-programmerte en nøkkel. FCA på sin side har bekreftet at disse tyveriene ikke er relatert til UConnect-svakhetene som ble avdekket i fjor.

I følge ABC 13 så etterforsker Homeland Security nå over 100 slike tyverier av biler fra Fiat Chrysler, og at disse også har blitt stjålet ved bruk av samme eller lignende programvare som Arcee og Zelay har benyttet seg av.

Ingen kommentar
Utover å stadfeste til Autoblog at de (FCA) tar dette veldig seriøst så ønsker de ikke å komme med ytterligere kommentarer da etterforskningen er pågående.

Dette var overvåkningsvideoen som til slutt førte til at de to biltyvene ble tatt:

Kilde:
Engadget

 

Annonse
Annonse