Klesmogul støtter Apple i designkampen mot Samsung

Apple mottar designstøtte i patentkampen mot Samsung.
Apple mottar designstøtte i patentkampen mot Samsung.

Den årelange patentsaken mellom Apple og Samsung ser på ingen måte å gå mot slutten, og førstnevnte har nå bedt Høyesterett i USA om å avgjøre saken.

Calvin Klein med flere
Som med den mye omtalte FBiOS-saken har organisasjoner og personer uttalt seg om dette rettsoppgjøret.

Klesdesigneren Calvin Klein kaster seg inn i debatten og har samme med over 100 andre profesjonelle designere signert og levert et såkalt amicus brief der de gir sin støtte til Apple.

Annonse

I dokumentet kommer det frem flere eksempler på «viktigheten med produktdesign» der blant annet den ikoniske Coca-Cola-flasken trekkes frem. Bilprodusenten General Motors blir nevnt, der det skrives at de hadde ikke gått forbi Ford hvis de ikke hadde fokusert på attraktive bildesign.

Teknologistøtte
Det skorter heller ikke på støtte til Samsung som i hovedsak har mottatt støtte fra andre teknologiselskaper.

Google, Facebook, Dell, HP med flere har signert liknende dokumenter for Samsung.

Les også: Hvorfor i alle dager kopierer Samsung Apple-tegninger i sine patentsøknader?

Store summer
Det var i 2012 at en jury avgjorde at Samsung skulle betale Apple nesten 8 milliarder kroner i erstatning. I 2015 ble summen betraktelig redusert etter en anke fra Samsung.

Summen ble redusert som en følge av at retten avgjorde at Samsung ikke hadde erstatningsansvar for eventuell skade til Apples varemerke som følge av patentbruddene.

Patentbruddene ble opprettholdt og Samsung ble dømt til å betale 4,6 milliarder kroner i erstatning for brudd på Apples design patenter.

 

Kilde:
Engadget

Annonse
Annonse