Nå har de endelig klart å knekke denne

En gruppe utviklere har omsider klart å knekke PS VIta.
En gruppe utviklere har omsider klart å knekke PS VIta.

Sonys satsning på håndholdte har tvilsomt blitt den suksessen de hadde håpet på, mye av dette kan skyldes smarttelefonenes fremkomst.

Forholdsvis enkel løsning
Utviklere har i flere år forsøkt å knekke sperren på PS Vita som gjør det mulig å installere og kjøre ulike emulatorer på konsollen, men frem til nå har forsøkene vært mer eller mindre mislykket.

Nå har hackerkollektivet Team Molecule omsider kommet opp med en løsning som låser opp Vita-maskinvare for utviklere. Jailbreaken, kalt «HENaku», fungerer med den seneste fastvareversjonen til PS Vita (3.60) og skal være rimelig enkel å installere.

Annonse

Prosessen innebærer å navigere til den offisielle HENaku-nettsiden via Vita-konsollen og trykke på knappen for å installere. Én ulempe er at jailbreaken ikke er permanent og den må reinstalleres hvis man skrur av konsollen helt.

Ikke permanent
Når den er installert får brukerne tilgang til Vitas filsystem via FTP. Fra der kan de installere en rekke emulatorer for Game Boy, Game Boy Advance, Neo Geo Pocket, Mega Drive (Genesis) og SNES.

Det er dog ikke mulig å installere piratkopiert programvare via verktøyet. Merk at en slik jailbreak gjøres på eget ansvar.

 

Kilde:
Ars Technica

Annonse
Annonse