Forskere klarte ikke å låse opp mobil med 3D-skrevet finger

Forskere ved Michigan State University har demonstrert denne metoden tidligere.
Forskere ved Michigan State University har demonstrert denne metoden tidligere.

Politiet i Michigan i USA kontaktet i juli forskere ved Michigan State University om hjelp til å låse opp mobilen til et drapsoffer.

3D-fingeren feilet
Planen var å bruke en 3D-modell av fingeren til mannen for å lage et falskt fingeravtrykk slik at de kunne låse opp mobilen hans.

Dessverre for politiet fungerte ikke metoden og de ble tvunget til å vurdere andre muligheter. Igjen ble forskergruppen ved universitetet kontaktet og de klarte omsider å låse opp mobilen, en Samsung Galaxy S6, ved hjelp av et 2D-bilde av offerets fingeravtrykk. 2D-bildet ble forbedret manuelt for å fylle ut «hullene» i bildet og skrevet ut på et ledende ark.

Annonse

Forskere har tidligere demonstrert denne metoden.

Håper på endringer
Heldigvis for forskergruppen ba ikke mobilen opp en passkode etter at de hadde forsøkt og feilet flere ganger med fingeravtrykk. Dette gjorde det mulig for dem å prøve flere ganger før de til slutt fikk låst opp enheten.

Professor Anil Jain, leder for gruppen, håper at dette vil få smarttelefonprodusenter til å vurdere hvor sikre fingersensorer egentlig er.

«Forhåpentligvis vil telefonselskapene se dette og gjøre fingeravtrykksenheter mer robuste mot så enkle angrep», forteller han til NRP.

 

Kilder:
The Verge,
NPR

Annonse
Annonse