Apple ble dømt til å betale fem milliarder kroner i patensak, nå slipper de

En dommer forkastet domsavgjørelsen i patentsaken mellom Apple og VirnetX.
En dommer forkastet domsavgjørelsen i patentsaken mellom Apple og VirnetX.

Etter å ha hatt en omfattende strid i retten med selskapet VirnetX, ble Apple i februar dømt til å betale 625 millioner dollar, som på det tidspunktet tilsvarte rundt fem milliarder dollar.

Krever ny sak
VirnetX, som av flere beskrives som et «patenttroll», har vunnet frem i flere søksmål mot Apple, men nå er den seneste dommen blitt forkastet av en føderal domstol. Det melder Ars Technica.

Kort tid etter at dommen falt i begynnelsen av februar, uttalte Apple at de nekter å godta den og krevde samtidig at den ble kjent ugyldig.

Annonse

Anken førte til at den føderale dommeren Robert Schroeder forkastet den opprinnelige dommen og han krever nå en ny rettssak. Årsaken er at VirnetX dro frem dommen fra 2012, noe som kan ha påvirket juryen. Dommeren mente at dette ikke var passende.

Fra 2012
I den originale rettssaken fra 2012 mente VirnetX at Apple hadde brukt fire av deres patenter i videochattetjenesten FaceTime, som er installert både på Mac-maskiner, iPhone og iPad.

Apple hevdet på sin side at om de hadde kommet i skade for å bruke VirnetX sine patenter, så var det bare «som en liten del av veldig store, komplekse produkter», som Apples advokat Danny Williams uttrykte det.

 

Kilder:
Ars Technica (pdf),
Engadget

Annonse
Annonse