Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Samsungs og Apples fortsetter å kjempe om patenter i retten. (Ill.: Martin Størbu (ITAVISEN))

Apple ber Høyesterett ta en avgjørelse

Feiden mellom Samsung og Apple fortsetter på femte året.

De to gigantene har vært i tottene på hverandre siden 2011 etter at Apple gikk til sak mot Samsung.

Vil ha en avgjørelse
Det var på Fredag at Apple overleverte sin henstand om at Samsung ikke hadde lagt frem argumenter om at erstatningen skulle baseres på komponenter heller enn hele produktet.

Apple argumenterer også for at saken ikke skal sendes tilbake til de lavere rettsinstansene for en avgjørelse.

Store summer
Det var i 2012 at en jury avgjorde at Samsung skulle betale Apple nesten 8 milliarder kroner i erstatning. I 2015 ble summen betraktelig redusert etter en anke fra Samsung.

Summen ble redusert som en følge av at retten avgjorde at Samsung ikke hadde erstatningsansvar for eventuell skade til Apples varemerke som følge av patentbruddene.

Patentbruddene ble opprettholdt og Samsung ble dømt til å betale 4,6 milliarder kroner i erstatning for brudd på Apples design patenter.

Det er også mulighet for at Samsung kan tillegges mer straff basert på utfallet av flere anker basert på flere andre telefonmodeller som de to strides om.

Gikk til Høyesterett
Samsung på sin side har gått til Høyesterett og bedt de vurdere saken med argumentet at erstatningen Apple har blitt tildelt er overdreven.

I mars i år godtok Høyesterett å vurdere hvorvidt retten skal tildele erstatning for hele omsetningen av et produkt som bryter et designpatent som kun omfatter en komponent.

Tidligere har patenter blitt opphevet i denne saken.

Les også: Apple må ut med over fem milliarder etter patentdom

Det amerikanske justisdepartementet skrev i juni at deres anbefaling var at saken sendes tilbake til en lavere rettsinstans. Apple  på sin side hevder at Kongressen har vært klar i sin tale og at det ikke er noen grunn til at Samsung skal få argumentere sin sak på nytt.

Kilde:
Reuters

 

 

Stikkord: Apple, patent, samsung